Banca centrală din Coreea de Sud (BoK), a creat un grup de lucru cu scopul de a cerceta efectele monedei digitale asupra sistemului financiar. Potrivit unui raport al agenției locale de știri Pulse News, banca a spus că la acest studiu vor mai participa alte opt departamente, inclusiv unitățile de stabilitate financiară și de politică monetară.

Noul grup va fi administrat și asistat de departamentul de plăți și decontări al BoK și va fi condus de Shin Ho, viitorul vice-guvernator al băncii centrale. Banca centrală din Coreea de Sud încearcă, tot în acest proiect, să creeze o monedă digitală susținută de banca centrală.

Anunțul a fost făcut public datorită preocupărilor apărute în urma creșterii drastice a prețului criptomonedei, care ar putea afecta sistemul financiar tradițional.

La începutul acestei săptămâni, Departamentul de Informații Financiare Coreene și Serviciul de Supraveghere Financiară au examinat șase bănci anonime din Coreea de Sud, cu scopul de a obține informații cu privire la relația lor cu schimburile de bitcoin ale țării. Autoritățile de reglementare au menționat în acel moment că vor să verifice dacă băncile respectă obligațiile legale privind combaterea spălării banilor (AML) atunci când efectuează tranzacții cu monede digitale.

Guvernul a declarat luna trecută că va examina mai amănunțit creșterea volumului tranzacțiilor efectuate de platformele de schimb , incluzand o posibilă interzicere a tranzacțiilor anonime

Si in Korea de Nord se studiaza criptomonedele la universitatea din Pyongyang