Saxo Bank, una dintre cele mai influente bănci de investiții din lume, cu prezență în 180 de țări, a publicat previziunile trimestrul 2 2018, în care include un capitol dedicat bunurilor digitale, cu o viziune pozitivă asupra viitorului criptomonedelor în următoarele 3 luni.

Saxo Bank are sediul central în Copenhaga și se ocupă de investiții sub formă de contracte futures, obligațiuni, acțiuni, CFD și o bursă de valori, având mai mult de 100 de clienți instituționali și gestionând peste 12 miliarde de dolari zilnic.

Este de interes faptul că o bancă a cărei prezență în climatul financiar clasic are un analist dedicat domeniul cripto (pe nume Jacob Pouncey) și că acordă suficient interes domeniului încât să îl includă în analizele trimestriale realizate.

Jacob Pouncey are o poziție optimistă în evaluarea pe care o face a piețelor cripto – secțiunea intitulată ”Criptomonedele, un nou ciclu?” din raportul publicat de bancă menționează că:

”Trebuie luate în considerare mai multe elemente când vine vorba de trimestrul 2 al anului ca o piață a taurilor, inclusiv faptul că ciclul negativ de la începutul acestui an a provocat eliminarea de pe piață a elementelor slabe. Investitorii rămași sunt cei care au motivație puternică și care au capacitatea de a pune cirptomonedele pe drumul cel bun după începutul prost al acestui an.

Au fost realizate deja câteva achiziții interesante ale unor exchange-uri cripto de către firme financiare clasice precum Goldman Sachs – investitor al Circle, care a achiziționat Poloniex, Monex group a achiziționat Coincheck iar Yahoo Japonia a achiziționat 40% dintre acțiunile Bitarg Exchange Tokio”.

În plus, companiile care gestionează criptomonede și-au continuat campania de recrutare a talentelor financiare și tehnice, inclusiv din Silicon Valley, mișcări ce demonstrează că se pregătesc să facă mișcări majore pe piață.

Poziția optimistă a analistului de la Saxo bank se bazează și pe faptul că în perioada următoare, se așteptă ca piețele financiare clasice să încetinească din cauza scăderii creditelor, astfel încât investitorii instituționali sunt dispuși să se orienteze către bunuri non-tradiționale precum criptomonedele.

Independența piețelor cripto de cele tradiționale le fac astfel un obiect de interes, iar influxul de capital pot determina un trimestru pozitiv pentru monedele digitale.

Poziția Saxo Bank a fost confirmată de mai mulți analiști, atât de pe piețele cripto cât și de pe cele tradiționale.