Banca de investiții Barclays anunță sponzorizarea unui hackathon care să identifice cea mai bună soluție blockchain pentru procesarea contractelor derivative.

Actiunea se desfășoară în cadrul unui parteneriat cu alți giganți de pe piața financiară. Printre aceștia se numără Deloitte, The International Swaps and Derivatives Association (ISDA) și Thomson Reuters.

DerivHack va avea loc în perioada 20-21 septembrie simultan în două locații, Londra și New York. Va oferi posibilitatea participanților să utilizeze platformele DLT R3’s Corda, Hyperledger Fabric sau Ethereum, după preferință.

Scopul concursului este de a identifica cele mai eficiente modalități de procesare a contractelor derivative, pe tot parcursul derulării acestora.

Participanții vor trebui să aplice Common Domain Model (CDM) creat de ISDA, un set de procese și standarde ce urmăresc să armonizeze modul în care datele sunt raportate și prezentate de către diferite firme și platforme, fiind considerat un pas necesar înainte de adoptarea tehnologiei DLT și a contractelor smart de către industria financiară.

”Sistemul CDM este pus la dispoziția participanților pe perioada hackathonului pentru a putea explora evoluția standardelor pentru instrumentele financiare bazate pe tehnologia blockchain, deoarece reprezintă o componentă esențială pentru construirea infrastructurii viitoare a industriei”

a declarat Sam Chadwick, directorul de strategie în inovație și blockchain al Thomson Reuters.

Sunil Challa, membru al echipei organizatoare din partea Barclays, a completat:

”Dacă industria financiară dorește să conștientizeze potențialul de eficientizare și de reducere a costurilor prin adoptarea de standarde, atunci este necesar să identificăm modalități de a asigura compatibilitatea între diferite soluții de pe piața de capital”.

Banca de investiții Barclays

Deși a demonstrat retincență în implicarea pe piața cripto, a arătat un interes sporit pentru noile tehnologii.

În luna iulie, instituția a solicitat două patente bazate pe tehnologia blockchain. Primul descrie un sistem de transferarea monedelor digitale care asigură autentificarea indentității ambelor părți, precum și validarea și înregistrarea tranzacțiilor.

Cel de-al doilea se referă la stocarea și confirmarea datelor și cererilor depuse de entități specifice piețelor financiare.