Banca germană WEG Bank a obținut licență pentru tranzacționare și custodie de criptomonede în Estonia. Anunțul a fost confirmat pe twitter de companie, care a anunțat de asemenea că a depus documentația necesară pentru a obține licență pentur tranzacționarea de securities în germania.

„Anunțăm că de astăzi ne-am asigurat accesul complet la o licență de tranzacționare și custodie cripto în Estonia și am solicitat de asemenea o licență de tranzacționare și custodie de titluri de valoare/securities în Germania.”

vinde bitcoin

WEG Bank a menționat că instituția consideră că „a lucra într-un mediu de reglementare premium este unul dintre” principalele sale atuuri.

Banca germană WEG Bank a demonstrat un interes deosebit pentru a intra de piața cripto și blockchain. În luna aprilie a acestui an, compania de procesare a plăților bazate pe blockchain Nimiq a achiziționat un pachet de 9.95 din acțiunile WEG Banca. Achiziția s-a realizat în baza unui parteneriat care urmărește să faciliteze trazacțiile fiat-cripto.

În prezent, 30% dintre acțiunile băncii sunt deținute de companii cripto. Anul trecut, fundația Litecoin și start-up-ul de procesare plăți cripto TokenPay au achiziționat participații similare.

„În ultimele 12 luni, am analizat diverse modalități de a ne extinde activitățile bancare de bază în comunitatea blockchain”,

a declarat Matthias von Hauff, directorul general al WEG Bank AG.

Interesul consumatorilor pentru criptomonede și servicii blockchain reglementate crește. Recent, banca privată elvețiană Maerki Baumann a înregistrat cereri de la peste 400 de clienți noi care doresc să acceseze viitoarele sale oferte de blockchain.

Având în vedere că băncile tradiționale au manifestat reticență în relația cu companiile cripto, companiile bancare mici profită de ocazie pentru a acoperi cererea în creștere din partea unei industrii în continuă expansiune.