Banca germană WEG s-a asociat cu Anquan Capital pentru a explora aplicațiile DLT în industria bancară și a serviciilor financiare. Colaborarea se va derula prin intermediul Ten31, filiala FinTech al WEG Bank din Germania.

Incubatorul de tehnologie din Singapore, Anquan Capital, a lansat o serie de proiecte blockchain și DLT precum Zilliqa și Anqlave.

Metode de a castiga criptomonede – Cum poti sa faci bani cu Bitcoin?

Deși nu au fost prezentate planuri concrete pentru colaborare, WEG și Anquan au anunțat că proiectele la care vor lucra vor implica explorarea aplicațiilor blockchain în contextul serviciilor bancare și financiare. În comunicat, firmele au lăsat de înțeles că un rol important va fi jucat de servicii de custodie a activelor digitale.

Comunicatul de presă precizează că „se așteaptă, de exemplu, ca cadrul legal pentru stocarea criptomonedelor care a fost adoptat la începutul anului 2020 să joace un rol, adăugând:

„TEN31 s-a poziționat în consecință într-un stadiu incipient și a asigurat permisiunea în conformitate cu regulile din codul bancar german”.

Ten31 ar putea oferi astfel de servicii pentru afiliații Anquan, mai ales că Anqlave oferă deja soluții de custodie pentru clienți entreprise.

Banca germană WEG detine licenta crypto

Directorul executiv al Ten31, Matthias von Hauff, a declarat:

„Cu Anquan ca acționar, am adăugat încă un partener ideal în rețeaua noastră. Nu numai că beneficiem de tehnologiile lor excelente, dar ne asigurăm, de asemenea, intrarea în regiunea asiatică pe termen lung”.

De asemenea, banca germană WEG este autorizată să furnizeze servicii de tranzacționare și custodie criptografică din Estonia. Filiala WEG Blocklink OÜ a obținut licență pentru acest tip de servicii în august 2019.

CEO-ul Anquan, Max Kantelia, a declarat:

„În zilele noastre, putem vedea că tehnologia blockchain se infiltrează in viața noastră de zi cu zi. Este un moment perfect pentru a colabora cu Ten31 pentru a explora modul în care deblocarea potențialului tehnologiilor DLT ar putea accelera transformarea digitală și a revoluționa finanțarea pentru toată lumea”.

CryptoZZ