Samson Mow, șeful de strategie al Blockstream, a anunțat pe Twitter că Banca Chinei a postat un articol despre Bitcoin. În opinia sa, acesta este un semnal pozitiv cu privire la viitorul criptomonedelor în China.

Bank of China este una dintre cele patru bănci majore din această țară, deținută de stat. Banca Centrală a Chinei a avut o atitudine negativă față de criptomonede în general, însă aparent Bank of China este ceva mai pozitivă.

Cumpara Bitcoin

Articolul publicat pe site-ul Bank of China prezintă noțiunile generale cu privire la modul în care funcționează blockchainul Bitcoin. De asemenea, prezintă motivele care au provocat creșterea de preț de la 4000$ la 10.000$ și valoarea inerentă a criptomonedei. Articolul a inclus un infografic despre conceptele de bază ale Bitcoin.

Per ansamblu, criptomoneda a revenit în discuția publicului din China.

SUA are o atitudine mai puțin deschisă

În ultimele luni, autoritățile din Statele Unite au făcut declarații publice negative. De exemplu, secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a făcut comentarii negative la adresa criptomonedelor în general. Președintele Donald Trump, de exemplu, a susținut că facilitează activitățile ilegale.

Mnuchin a lăsat de înțeles că, în perioada următoare, criptomonedele urmează să fie relgementate cu legi mult mai severe. Pe data de 30 iulie, Congresul american va ține o audiere cu privire la acest subiect.

Libra, amenințaraea principală

Proiectul cripto Libra, lansat de Facebook, este motivul din spatele atitudinii negative a autorităților americane. Autoritățile americane și nu numai se tem că Asociația Libra va deveni un sistem bancar paralel, aflat în afara controlului lor. Justificarea este numărul mare de utilizatori ai rețelei sociale la nivel mondial – aproximativ 2 miliarde.

Între timp, Banca Centrală din China este de părere că o soluție de combatere a Libra este să lanseze propria criptomonedă.