În cursul zilei de ieri a avut loc audierea Congresului SUA, intitulată „Building Blocks of Change: Beneficiile tehnologiei Blockchain pentru întreprinderile mici”. Patru participanti au discutat cu un grup de oficiali guvernamentali despre diverse aspecte ale blockchain.

Principala concluzie a acestor discuții a fost că industria cripto are envoie de mai multă claritate de reglementare.

De exemplu, unul dintre participanti a subliniat complexitatea contabilizării modului în care criptomonede sunt folosite.

„Calcului impozitelor pentru cripto este un coșmar”,

a declarat Marvin Ammori, membrul al Consiliului General al Protocol Labs.

“Tratamentul fiscal este foarte complicat. De exemplu, dacă dorești să cumperi o cafea cu Bitcoin în această dimineață, ar trebui să ții evidența la cât ai plătit pentru Bitcoin și cât a valorat în momentul în care l-ai cheltuit și să plătești impozitul pe capital pentru fiecare tranzacție“.

Ammori a susținut că o abordare bună ar fi scutirea de impozite pentru tranzacțiile de valoare mică:

„Am putea avea o scutire de impozit minim, care a fost propusă în proiectul de lege pentru echitatea fiscală a monedei virtuale. Cred că toți politicienii ar trebui să sprijine asta”,

a spus el.

Beneficiile tehnologiei Blockchain pentru întreprinderile mici au nevoie de claritate

Ammori a solicitat, de asemenea, o claritate suplimentară în ceea ce privește liniile directoare ale SEC și CFTC cu privire la criptomonede.

Un alt participant, Jim Harper de la American Enterprise Institute și-a exprimat, de asemenea, opinia că este nevoie de claritate din partea agențiilor guvernamentale. Aceste reglementări ar trebui să cuprindă atât partea de impozitare, cât și reglementarea generală în spațiul cripto și blockchain.

Audierea din Congres a avut loc la o zi după ce agenția de taxe și impozite americană, IRS, a avut un summit pe tema industrie cripto în Washington, D.C.. Și în cadrul acelor discuții au fost abordate subiectul reglementării mai clare a ecosistemului blockchain.

CryptoZZ