The Big Bang Theory (Teoria Big Bang), unul dintre sitcomurile populare, va dedica un episod întreg monedei bitcoin. Fiecare episod din sezonul acesta a fost urmărit în medie de 17 milioane de oameni.

Episodul 9, sezonul 11 din The Big Bang Theory se a difuza pe 30 noiembrie 2017 și se numește „The Bitcoin Entanglement” (încurcătura bitcoin). Subiectul bitcoin va avea deci un întreg episod la dispoziție, iar analiștii se așteaptă ca o mare parte din publicul mainstream să facă cunoștință cu această ocazie cu bitcoinul. The Big Bang Theory are ca public țintă spectatori tineri, cu vârsta între 19 și 35 de ani.

În ultimele 12 luni, mai multe seriale populare au făcut referire la bitcoin, prezentând pentru prima oară criptomoneda unor oameni care probabil nu au auzit încă de bitcoin. Printre cele mai populare se numără serialul Mr. Robot.

big bang theory

Faptul că astfel de seriale foarte influente ca The Big Bang Theory și Mr. Robot expun publicul la bitcoin este foarte important pentru creșterea pe termen lung. Acestea pot să ajute bitcoinul să fie adoptat în mainstream, ca metodă robustă de stocare de valori.

Relația ciudată dintre Big Bang Theory și China

Apariția bitcoinului în episodul 9 al sezonului este interesantă în mod special datorită istoriei lungi dintre serial și China. În 2014, guvernul chinez a început să interzică mai multe seriale din vest și platforme video. În acest fel, a lăsat drumul liber pentru companii locale ca Tudou și Youku, care să umple golul de pe piață.

Într-un raport din 2015, publicația Fortune scrie: ”În aprilie 2014, serialul popular a dispărut de pe site-urile legale. Autoritățile responsabile de audio-vizual nu au dat vreun motiv pentru acest lucru. Unii au presupus că Administrația de Stat a Presei, Publicațiilor, Radioului, Filmului și Televiziunii a vrut să trimită un mesaj.”

Cu toate acestea, la mijlocul lui 2015 serialul a reapărut în China, pe una dintre cele mai utilizate platforme locale, Sohu. De atunci și până acum, serialul a putut fi vizionat pe Tencent, Sohu și Tudou, cei mai populari distribuitori de filme din țară.

Totuși, guvernul Chinez a continuat să le ceară celor de la Sohu și de la alte platforme să trimită întregul sezon înainte să fie difuzat. În cazul episodului despre bitcoin, este încă neclar dacă guvernul chinez va încerca să cenzureze episodul, ținând cănt că au interzis recent tranzacțiile cu criptomonede la nivel național.

„Sohu și alte siteuri care distribuie filme postau orice serial voiau, fără intervenții din partea autorităților chineze. Scenele mai lascive și violente erau cenzurate. SARFT cere acum să vadă întregul sezon înainte de difuzare. Regulile au fost introduse în septembrie anul trecut de către autoritatea centrală pentru a ține sub observație serialele străine, adesea cele mai populare în rândul chinezilor” a scris Cendrowski

Dacă episodul va fi difuzat în China, conform planului, ar putea să îi facă pe chinezi să reevalueze bitcoinul și criptomonedele și să crească cererea pe piață pe termen scurt.