Sinteza cripto 5 iulie – Binance listează DOGECoin la cererea publicului – Fujitsu lansează o soluție de indentitate digitală bazată pe blockchain

Binance listează DOGECoin la cererea publicului

Exchange-ul Binance a anunțat că, în sfârșit, va permite tranzacționarea criptomonedei DOGE. Conform anunțului publicat pe blogul oficial Binance listează DOGECoin. Vor fi disponibile perechi de tranzacționare cu BNB, USDT, PAX, USDC și BTC.

Tranzactioneaza DOGECoin

Changpeng Zhao a recunoscut pe Twitter că, deși din punct de vedere tehnic, DOGE nu este cea mai performantă criptomonedă, comunitatea sa este extrem de extinsă. Aparent, utilizatorii exchange-ului au solicitat listarea DogeCoin de câteva luni.

Ca urmare a anunțului, valoarea DOGE a crescut cu peste 30% și se tranzacționează în prezent la 0.004$.

Fujitsu lansează o soluție de indentitate digitală bazată pe blockchain

Compania japoneză de cercetare tehnologică Fujitsu Laboratories a dezvoltat o soluție de identitate digitală bazată pe blockchain. Aceasta poate fi utilizată pentru evaluarea acreditărilor utilizatorilor, a identității și a încrederii în tranzacțiile online.

Soluția ia în considerare ratingurile utilizatorilor, stocate pe blockchain, pentru a atribui fiecărui client un “scor de încredere”. Alți participanti pot verifica acest scor înainte de a lua decizia de a iniția o tranzacție.

Fujitsu susține că această soluție oferă avantaje majore față de alte soluții de identificare descentralizate. Acestea se bazează în general pe verificarea identității și a acreditărilor prin terțe părți.

Banca Japoniei: Băncile centrale nu vor emite monede digitale deoarece acestea vor elimina cash

Un oficial al Băncii Centrale a Japoniei consideră că monedele digitale emise de băncile centrale (CBDC) nu vor avea o susținere pe scară largă. Declarația a fost publicată de agenția de știri Reuters.

Guvernatorul adjunct Masayoshi Amamiya, a explicat:

“Eliminarea numerarului va face ca infrastructura de decontare să fie incomodă pentru public, astfel că nici o bancă centrală nu ar face acest lucru”.

El a adăugat, de asemenea, că oamenii ar opta în continuare la numerar pentru a evita taxele. Mondele digitale ar stimula ratele negative ale dobânzii, limitând astfel adopția. Cu alte cuvinte, el a sugerat că adoptarea criptomonedelor va avea loc doar dacă economia va renunța la banii cash.

Electrum introduce suport pentru Lightning Network

Portofelul Bitcoin Electrum va întroduce suport pentru rețeaua Lightning Network (LN), conform anunțului publicat de site-ul de știri Forklog. Fondatorul Electrum, Thomas Voegtlin, a făcut anunțul conferința BIP001 din Odessa, Ucraina.

Funcționalitatea LN va face parte din următorul upgrade al portofelului, care este unul dintre cele mai vechi de pe piață. Fiind lansat in 2011.

Electrum va fi unul dintre primele portofele majore care va aduce LN în mainstream, tehnologia însăși fiind încă într-o fază experimentală.

 

Ike

Postari recente

Schemă Ponzi bazată pe Bitcoin duce la incendierea casei inițiatorului

Un grup de victime intr-o schemă Ponzi bazată pe Bitcoin au incediat casa antreprenorului care le-a furat banii. Incidentul a… Citeste mai mult

O oră

Opera adaugă suport pentru Bitcoin și Tron pentru versiunea Android

Browserul Opera a anunțat că adaugă suport pentru Bitcoin și Tron la cea mai recentă versiune Android. Compania norvegiană de… Citeste mai mult

2 ore

Autoritățile din Iran planifică să permită minarea de criptomonede

Guvernatorul Băncii Centrale din Iran (CBI) a declarat pentru agenția de știri PressTV că autoritățile planifică să autorizeze minarea de… Citeste mai mult

2 ore

Sinteza cripto 11 iulie – Binance lansează oficial opțiunea de margin trading

Binance lansează oficial opțiunea de margin trading Exchange -ul Binance lansează versiunea 2.0 a platformei sale, introducând oficial opțiunea de… Citeste mai mult

14 ore

Turcia dorește să fie prima țară ce emite CBDC

Guvernul Turciei planifică să lanseze o criptomonedă emisă de Banca Centrală pâna în 2023. Cel de-al Xl-lea Plan de Dezvoltare… Citeste mai mult

22 de ore

Compania Samsung lansează un kit de blockchain

Compania Samsung a anunțat lansarea propriului blockchain și al unui kit de dezvoltare de software dedicat (SDK). SDK ajută dezvoltatorii… Citeste mai mult

23 de ore