Problemele Bitcoin (BTC) sunt rezolvate doar prin renuntarea la sistemul PoW, potrivit unui studiu publicat de Banca pentru Reglementare Internațională (BIS) pe 21 ianuarie.

Potrivit documentului, atunci când în viitor recompensele blocului Bitcoin scad la zero – dat fiind faptul că doar un număr limitat de Bitcoin noi vor fi creati vreodată – taxele de tranzacționare nu vor putea susține cheltuielile miniere. Argumentul implică faptul că rețeaua Bitcoin ar deveni atât de lentă încât ar fi practic inutilizabilă. Acest document spune:

“Calculele simple sugerează că, odată ce recompensele pe block sunt zero, ar putea dura câteva luni înainte ca o plată Bitcoin să fie definitivă. Excepția este in cazul în care tehnologiile noi sunt dezvoltate pentru a accelera finalizarea plăților”.

Studiul arată, de asemenea, că soluțiile secundare, cum ar fi Rețeaua Lightning ar putea ajuta, dar

“singurul remediu fundamental ar fi să se îndepărteze de POW.”

O astfel de plecare, potrivit raportului, presupune o forma de coordonare socială sau instituționalizarea.

Concluzia generală a acestui document este că, spun cercetătorii

“în era digitală, banii buni vor rămâne probabil o construcție socială mai degrabă decât una pur tehnologică”.

BIS reprezintă 95% din PIB-ul mondial

BIS cu sediul în Elveția este o organizație formată din 60 de bănci centrale. Potrivit estimărilor aceasta organizatie reprezintă 95% din PIB-ul mondial.

După cum a publicat recent Cointelegraph, un alt raport BIS pe 8 ianuarie a constatat că șaptezeci la sută dintre băncile centrale din întreaga lume efectuează cercetări în domeniul emiterii de monedă digitală centralizat.

Un alt raport publicat de BIS în septembrie anul trecut a găsit o corelație puternică între prețurile din piata cripto și știrile privind intervenția de reglementare la nivel global.

Alte doua studii publicate de Consiliul Federal elvetian prezinta interesul pentru dezvoltarea unui sistem juridic în domeniul blockchain, DLT și tokenuri security. Acestea se concetreaza asupra implementarii reglementarilor privind combaterea spalarii banilor.