Criptomonedele au avut parte de un început de an extrem de dificil, cu scăderi de peste 50% pentru Bitcoin și de până la 90% pentru alte altcoins. Exchange-uri atacate, exchange-uri suspendate, creșterea restricțiilor pentru tranzacționare în China, vânzarea de Bitcoin confiscate de la Mt. Gox și discuțiile la nivelul administrației din SUA, cu Comisia de Supraveghere a Titlurilor de Valoare și a Bursei (SEC) ce face declarații dure – sunt doar câteva dintre elementele care au provocat incertitudine.

Au existat temeri că guvernele vor interzice criptomonedele sau că vor restricționa activitatea de ICO, astfel încât proiectele mai mici se pot confrunta cu probleme de lichiditate ceea ce ar putea provoca retragerea de pe piață.

Există totuși lumină la capătul acestui tunel de vești negative – istoric vorbind, trimestrul doi al anului este în general dominat de ”tauri”, iar știrile de pe diferite canale sunt pozitive.

Nașiuni precum China fac mișcări în direcția bună – guvernul și-a modificat poziția și se pregătește să reglementeze criptomonedele, iar noul fond de investiții cu participare guvernamentală din Hangzhou este un prim pas în dezvoltarea tehnologiei blockchain.

Indexul Coinbase ce urmează să fie lansat va da investitorilor posibilitatea de a accesa toate bunurile digitale, iar exchange-urile precum QUINOEX joacă un rol important prin utilizarea unui sistem de securitate similar cu al băncilor pentru a proteja datele și bunurile clienților.

Odată cu noile produse disponibile pe piață și cu noile reglementări legate de bunurile digitale ce se pregătesc de către majoritatea țărilor, adopția criptomonedelor se extinde la nivel internațional.

De asemenea, se află în lucru și soluții de scalabilitate care să rezolve problemele cu care se confruntă majoritatea criptomonedelor actuale. Majoritatea acestor soluții sunt deja în stadiu de teste controlate și urmează să fie adoptate în trimestrul doi al acestui an, determinând creșterea vitezei de confirmare a tranzacțiilor și scăderea comisioanelor.

De la rețeaua Lightning pentru Bitcoin până la sistemul de semnături Schnorr, aceste soluții vor ajuta la eliminarea tranzacțiilor în așteptare și vor crea spațiu pe blockchain pentru noi tranzacții.

Un alt aspect ce trebuie luat în calcul este faptul că oamenii își pierd încrederea în valuta fiat – țări precum Venezuela trec prin crize financiare, iar deficitul bugetar la SUA îî face pe investitori să se orienteze spre criptomonede pentru a-și proteja economiile, alături de aur și argint.

Bitcoin 35k

Istoric vorbind, Bitcoin a avut creșteri semnificative în trimestrele 2 și 3 – în 2016 a avut o creștere de 80%, iar în 2017 de peste 170%. În momentul de față, piața suferă de un deficit de cerere – sentimentele negative de pe piață au determinat investitorii pe termen scurt să vândă în volum mare. Nu ar fi suprinzător ca valoarea să scadă până la 3500-4000$, însă dacă tendințele istorice se mențin, maturitatea pieței va determina creșteri de până la 20 000$ până la sfârșitul trimitestrului 2 și de până la 35 000$ până la sfârșitul acestui an.

INFORMAȚIILE APĂRUTE PE SITE NU REPREZINTĂ SFATURI FINANCIARE. PENTRU ORICE DECIZIE FINANCIARĂ IMPORTANTĂ, CONSULTAȚI PROFESIONIȘTI AUTORIZAȚI.
MAI MULTE INFO LE GASITI IN TERMENI SI CONDITII