Bitcoin a murit recent pentru a 300-a oară, în conformitate cu lista de necrologuri 99Bitcoins. Criptomoneda s-a confruntat cu “moartea cea mai recentă” în ultimul “necrolog” oferit de Forbes.

Bitcoin sărbătorește cea de-a 300-a aniversare a morții, după un articol publicat de Forbes la 30 mai. Articolul susține că pentru Bitcoin cantitatea imensă de energie electrică necesară operațiunilor de criptare reprezintă “calcaiul lui Ahile”

Potrivit Forbes, minerii Bitcoin subestimează riscurile asociate cu consumul de energie la scară globală. Raportul subliniază, de asemenea, aspecte precum consumul ridicat și costul echipamentelor miniere care devin din ce în ce mai scumpe:

“În mod previzibil, minerii Bitcoin minimizeaza impactul asupra consumului de energie, cât și amenințarea pe care o reprezintă pentru oamenii obișnuiți, pentru întreprinderile obișnuite și pentru planeta pe care o ocupă”.

De 62 de ori in 2018

La momentul ultimei “morti” înregistrată de 99Bitcoins, BTC se tranzacționa la 7,312 $. În decembrie, cand Bitcoin a mai fost declarant mort, prețul BTC a atins valoarea de 11.000 de dolari. Potrivit statisticilor 99Bitcoins, cea mai importanta criptomoneda “a murit” de 62 de ori în acest an.

Anul acesta, diferiți specialiști și personalități publice au oferit propriile sugestii cu privire la motivul pentru care Bitcoin este sortit să eșueze, de notorietate fiind declarația lui Warren Buffet potrivit căreia Bitcoin este probabil otrava de șobolan “la patrat”” și afirmația guvernatorului Bank of England Mark Carney care spunea caBitcoin a esuat ca moneda.

Bitcoin a murit – Este aproape imposibil

În timp ce Bitcoin s-a confruntat recent cu cea de-a 300-a moarte și a scăzut cu aproximativ 20% în ultima lună, mai multe personalități proeminente din lumea tehnologică și de afaceri au făcut declarații ascendente privind viitorul său. Recent, co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, a spus că “numai Bitcoin este aur digital pur”, reiterând declarația CEO-ului Twitter Jack Dorsey că într-un deceniu BTC va fi “moneda unică” a lumii și a internetului.

BTC tranzacționa la 7,400 dolari la ora presei, câștigând în jur de 4% în ultima săptămână si nu da semne ca ar eșua.