Dacă există o tendință care a devenit evidentă în industria cripto, este modul în care Bitcoin tinde să provoace multe idei noi. Un nou proiect care promite să rezolve ”toate problemele curente ale criptomonedelor” este Bitcoin Air.

Proiectul dorește să se poziționeze ca o companie bazată pe comunitate. Cultura lor de afaceri se referă în primul rând la transparență, scalare și securitate. Dacă există un lucru ce lipsește Bitcoinului, acesta este scalabilitatea. Asta deși soluțiile aflate în dezvoltare promit să rezolve această problemă în lunile următoare.

Bitcoin Air

folosește un algoritm de consens diferit față de Bitcoin. Combină proof-of-work cu proof-of-stake și are o infrastructură cu blocuri cu două lanțuri. Acest ultim aspect este dezvoltat cu suportul Carbon Credit Asset, ceea ce ar putea fi atrăgător pentru persoanele potrivite. Proiectul promite de asemenea să integreze sistemele Segregated Witness, Lightning Network și Atomic Swap.

Există, de asemenea, o inițiativă în vederea creării unor aplicații ușor de utilizat. În prezent, niciun proiect cripto nu poate exista fără propriile aplicații native. Având în vedere faptul că Bitcoin Air este încă relativ necunoscut, necesitatea unei aplicații populare este esențială, însă atingerea acestui obiectiv nu va fi ușoară.

Ca aspect interesant, doi români fac parte din echipa de dezvoltatori ai proiectului – Alexandru Caranfil se ocupă de operațiunile de dezvoltare, iar Șerban Nicușor este responsabil cu administrarea serverelor.

Cea mai mare întrebare care vine în minte când se propun noi criptomonede este ce cale viitoare vor urma. Proiectul Bitcoin Air încearcă să genereze interes printre entuziaștii cripto, însă până în prezent multe fork-uri ale BTC au eșuat în tentative similare.

Se pare că Bitcoin Air va fi distribuit printr-un airdrop la care vor putea participa și deținătorii de Peercoin. A fost realizat deja un snapshot al block-ului Bitcoin, dar încă nu a fost anunțată o dată oficială de lansare pentru Bitcoin Air. Realizarea proiectului cu succes, însă, va necesita mult efort.