Bitcoin va deveni mijloc de schimb în El Salvador și instrument de investiții în Texas

În ultimele zile, Bitcoin a fost un subiect de discuție important la nivel mondial. La conferința Bitcoin 2021 din Miami, președintele El Salvador, Nayib Bukele, a anunțat că intenționează să declare criptomoneda drept mijloc legal de plată. În același timp, guvernatorul statului Texas a introdus un cadru legal dedicat investițiilor în criptomonede.

Bitcoin ca mijloc de plată legal în El Salvador

„Săptămâna viitoare, voi trimite Congresului un proiect de lege care va confirma Bitcoin ca mijloc de plată”,

a declarat președintele El Salvador într-un clip prezentat de dezvoltatorii portofelului Lightning Network Strike.

Știrea a stârnit entuziasmul participanților la conferința de la Miami, dar reacția publicului larg a fost destul de redusă. Bukele este un președinte destul de controversat – la nivel mondial, este considerat un autocrat ce ia măsuri populiste. Recent, el a concediat cinci judecători și procurorul general din El Salvador.

Cu toate acestea, decizia de a transforma Bitcoin în metodă de plată ar putea avea un impact pozitiv asupra populației. Într-un mesaj de Twitter, Bukele a declarat că noua politică poate fi un avantaj important pentru mulți salvadorieni, deoarece 70% dintre locuitori nu au acces în prezent la un cont bancar:

„Incluziunea financiară nu este doar un imperativ moral, ci și o modalitate de a dezvolta economia țării, oferind acces la credite, economii, investiții și tranzacții sigure.”

Texas devine un actor important în industria blockchain

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a anunțat săptămâna trecută planuri de extindere a industriei blockchain pe plan local. Abbott s-a declarat de la început un susținător al criptomonedei, iar evoluțiile recente l-au determinat să sprijine ideea de Texas ca hub blockchain.

Mai exact, măsurile luate de autoritățile din China împotriva minerilor de Bitcoin i-a determinat pe aceștia să caute alternative. Texas reprezintă o regiune avantajoasă, datorită prețului redus pentru energie electrică, mai ales cea provenită din surse regenerabile.

Mai multe companii importante, precum Bitmain, Blockcap, Argo Blockchain, Great American Mining, Layer1, Compute North, Riot Blockchain și Whinstone au înființat ferme de minare Bitcoin în Texas.

Stai conectat in lumea digitala!

În ceea ce privește criptomonedele, guvernatorul Texasului a declarat că „sunt din ce în ce mai utilizate pentru tranzacții și încep să devină investiții mainstream. Texas ar trebui să fie un lider în acest domeniu, așa cum am făcut cu instrumentele de investiții bazate pe aur.”

Texas nu este singurul stat american care planifică reglementări pentru industria cripto. Anul acesta, 25 de state au anunțat intenții similare.

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni