Directorul de dezvoltare al exchange-ului Kraken, Dan Held, este de părere că înjumătățirea de recompensă de bloc a Bitcoin Cash ar putea fi un dezastru pentru rețea.

Bitcoin Cash halving va avea loc în aproximativ 160 de zile și este primul eveniment de acest tip pentru rețea. Din acest motiv, există șanse ca evoluția pozitivă a prețurilor tradițională ce s-a aplicat pentru Bitcoin să nu se întâmple.

”Înjumătățirea recompensei va fi catastrofală pentru Bcash.
Bitcoin Cash halving are loc > recompensa de bloc se reduce la jumătate> minerii trec la Bitcoin (din moment ce împărtășesc același algoritm de minare)> securitatea rețelei scade semnificativ > atacurile de 51% devin foarte ușoare”

a explicat Dan Held pe Twitter.

Argumentul său este că mutarea minerilor, cunoscută sub numele de ”strip-mining”, a mai avut loc și în trecut.

Minerii Bitcoin dețin putere de hash semnificativă și, în unele momente, au optat pentru a încasa recompensele de bloc din rețeaua BCH. Este cu atât mai posibil cu cât rata de hash a rețelei Bitcoin a crescut foarte mult, ceea ce înseamnă că este necesar mai mult timp și effort pentru a obține recompense.

Lecția Litecoin

O altă criptomonedă care a trecut prin-un fenomen de halving dificil a fost Litecoin (LTC). Cu câteva luni înainte de eveniment, hype-ul a ridicat valoarea criptomonedei de la 22 $ până la 140 $. Dar cu aproximativ o lună înainte de eveniment, prețul a început să scadă, ajungând la aproximativ 60 $.

În plus, minerii au abandonat rețeaua. Rata de hash a Litecoin a scăzut de la 500 TH/s la aproximativ 200 TH/s.

Motivul este că investiția în echipamentele de minare L3 nu este profitabilă dacă recompensa de bloc este de 12,5 LTC. Mai puțini mineri înseamnă că rețeaua este mai puțin sigură decât era înainte de reducerea la jumătate a recompensei.

Risc mai mare pentru BCH

În cazul Litecoin, însă, nu există prea mulți proprietari de L3 dispuși să preia rețeaua. În cazul Bitcoin Cash, situația este diferită. Chiar și o fracțiune din puterea minieră Bitcoin este suficientă pentru a efectua un atac de 51%.

În prezent, Bitmain este cel mai mare miner BCH, iar rata de hash a rețelei Bitcoin Cash este de aproximativ 2.6 ETH/S.

În prezent, BCH se tranzacționează la aproximativ 290$, după o creștere de aproximativ 25% într-o singură săptămână. Market cap-ul rețelei se ridică la 5.2 miliarde de dolari, iar volumele de tranzacționare s-au ridicat la valoarea de 3,9 miliarde de dolari în 24 de ore.