Din multe puncte de vedere, bitcoinul este cel mai mare joc de puzzle din lume. Tot felul de detectivi de canapea au petrecut ore nenumărate încercând să afle cine este creatorul anonim al criptomonedei, iar minerii au petrecut și mai multe încercând să găsească piesa lipsă pentru a rezolva fiecare bloc și să obțină recompensa în bitcoin. Pare logic să avem un nou val de jocuri de puzzle care să ofere recompense bitcoin sau cripto.

Jocul Bitcoin Enigma, tot mai interesant

Bitcoin Enigma este un joc nou, care ia exemplul altui puzzle – The Legend of Satoshi Nakamoto. Cel din urmă a fost conceput în 2015, dar a primit mai multă atenție acum două săptămâni, după ce jocul complex a fost rezolvat. I-a adus câștigătorului bitcoini în valoare de 50 000 de dolari, plus niște bitcoin cash în plus și alte criptomonede bifurcate. Bitcoin Enigma, o nouă serie de 24 de puzzle-uri, are ca premiu „doar” un bitcoin, dar e mai mult decât suficient ca să atragă un nou val de detectivi care să încerce să îi deznoade misterele.

bitcoin-invest

Jocul este dezvoltat de Gem Rose Collective și se va lansa pe 20 februarie. Le permite jucătorilor să „lase indicii pe parcurs sau să îi încurce pe alți jucători, ducându-i pe drumul greșit”. Capturile de ecran arată jocul Montecrypto – The Bitcoin Enigma aerul unui RPG, cu ilustrații atmosferice de clădiri decolorate și un labirint amețitor de scări și pasaje. Cel mai interesant aspect al jocului nu sunt efectele vizuale, ci teoria. Jucătorii trebuie să hotărască dacă să lucreze împreună pentru a rezolva cele 24 de puzzle-uri sau să se descurce singuri, căutând să îi descurajeze pe rivali dând indicii false.

Un joc de puzzle

În ceea ce privește teoria jocurilor, Montecrypto seamănă oarecum cu Neon District, dezvoltat de același artist care a făcut conceptele de puzzle la Legenda lui Satoshi Nakamoto. Dezvoltatorul șef vorbește despre „inspirație venită din etosul cypherpunk, aplicații jucăușe de criptografie, dragostea de creere și rezolvare a puzzle-urilor folosind steganografie și mentalitatea de hacker … genuri cyberpunk și steampunk, jocuri clasice de cărți și de jocuri pe roluri și jocurile de noapte din copilărie, plus codare.”

Neon District este un joc bazat pe ethereum, care poate fi jucat folosind portofelul browser Metmask. Monecrypto este mai mult ca un joc de loterie. Costă 1.99$ înscrierea. Mai degrabă decât noroc chior, succesul ține de abilități, de gradul mai mic sau mai mare de viclenie, strategie și rezolvarea de puzzle. Jucătorii care cred că se descurcă să rezolve provocările ar trebui să intre pe pagina de întrebări frecvente și să viziteze repozitoriul Github, unde se crede că s-ar afla primele indicii.

La fel ca Satoshi Nakamoto, dezvoltatorii jocului au hotărât să își păstreze deocamdată anonimitatea. Au spus însă că sunt „mari fani de vânători de comori și că s-au inspirat din ghicitori ca chorette d’or (bufni’a de aur), o statuie a unei bufnițe îngropate în 1993, odată cu niște indicii care au fost ăcute publice. De atunci și până acum, nimeni nu a rezolvat ghicitoarea pentru a obține bufnița de aur și argint de 15 kilograme. ”

Montecrypto: The Bitcoin Enigma

Toate astea pot să pară foarte interesante. Singurul dezavantaj desigur este că pentru a afla dacă premiul este sau nu real trebuie să te înscrii și să plătești cei 1,99 dolari. Detectivii aspiranți s-ar putea să tragă concluzia că este un risc pe care sunt pregătiți să și-l asume.