Shrimpy Portfolio Management: Bitcoin este cel mai popular activ cripto

O analiză realizată de aplicația Shrimpy Portfolio Management a arătat că Bitcoin este cea mai populară criptomonedă pentru investitori. Concluzia nu a fost extrasă pe baza market cap-ului, ci pe dominanța unei criptomonede în portofoliu și popularitatea acestora.

Dominanța indică ponderarea medie a unei criptomonede în portofolii, ignorând valorile acestora. Așadar, un portofoliu de 100 de milioane de dolari cu 25% BTC și un portofoliu de 10 miliarde de dolari cu 75% Bitcoin vor genera acelasi procent de 50%.

Popularitatea a măsurat ce procentaj dintre portofelele analizate dețineau anume criptomonede, ignorând proporțiile. Deci, dacă fiecare din 10 portofolii analizate, dețin 5% ETH, atunci ETH are o popularitate de 100%.

Shrimpy Portfolio Management a concluzionat că Bitcoin este cea mai populară criptomonedă și apare în 72,4% din portofolii. Ether este deținută și de mai mult de jumătate (54,5%) dintre investitori.

Alte criptomonede populare au fost Binance Coin (40,1%), XRP (38,7%), Litecoin (37,7%), Stellar (32%), EOS (27%), Cardano (26,3%), Bitcoin Cash (24,5%) și Monero ( 21,4%).

Tranzactioneaza folosind Binance!

Dominanta Bitcoin in portofolii

În ce privește dominanța poziția de top este din nou ocupată de Bitcoin cu 26% din portofoliile eșantionate. Cu toate acestea, Ether are o ponderare medie de 7,4%, mult mai mult decât s-ar putea aștepta de la plafonul său de piață.

Urmareste seria – Ce este Ethereum?

Alte criptomonede cu cifre dominante semnificative sunt Tether (4%), XRP (3,9%), Binance Coin (3,6%). Litecoin (3%), Cardano (2,2%), Stellar (1,8%) și EOS (1,6%).

Așadar, chiar dacă Bitcoin SV ocupă numărul 6 în topul market cap, acesta nu a fost nici popular și nici dominant în portofoliile utilizate ca eșantion pentru această analiză.

Binance Coin are performanțe semnificative atât de popularitate, cât și de dominare în raport cu market cap. Bitcoin Cash însă are performanțe mult mai reduse în ambele domenii.

Tether are o dominanță relativ ridicată, dar nu este deosebit de popular, ceea ce sugerează că portofoliile care dețin Tether dețin o mare parte din aceasta.

Shrimpy Portfolio Management a publicat recent și un raport care încerca să constate numărul real de tranzacții procesate zilnic de exchange-uri.

Ike

Postari recente

Perioadă de consolidare pentru Bitcoin în timp ce piața DeFi crește masiv

Datele ICO Analytics arată o creștere a activității pe piața cripto. Mai exact, traficul web… Citeste mai mult

8 ore

Changpeng Zhao ratează oportunitatea de a cumpăra o bancă din Liechtenstein

Presa elvețiană a raportat că Changpeng Zhao nu a reușit să cumpăre banca Union Bank… Citeste mai mult

9 ore

Peste 10.000 de companii blockchain inființate în China în șase luni

Platforma de date LongHash a anuntat că sectorul blockchain din China a crescut substanțial în… Citeste mai mult

o zi

Auchan Romania utilizează blockchain în rețeaua de aprovizionare

Rețeaua de hypermarketuri Auchan din România a început să utilizeze tehnologia blockchain pentru aprovizionare. Este… Citeste mai mult

o zi

Vulnerabilitate Ledger care ar putea duce la pierderea de Bitcoin

Un raport publicat de dezvoltatorul Mohammed Nokhbeh de la Liquality a descris o vulnerabilitate a… Citeste mai mult

4 zile

Atac de 51% asupra rețelei ETC, cu profit de 5 milioane de dolari

Conform unei analize realizate de firma Bitquery , în perioada 31 iulie-1 august a avut… Citeste mai mult

5 zile