Shrimpy Portfolio Management: Bitcoin este cel mai popular activ cripto

O analiză realizată de aplicația Shrimpy Portfolio Management a arătat că Bitcoin este cea mai populară criptomonedă pentru investitori. Concluzia nu a fost extrasă pe baza market cap-ului, ci pe dominanța unei criptomonede în portofoliu și popularitatea acestora.

Dominanța indică ponderarea medie a unei criptomonede în portofolii, ignorând valorile acestora. Așadar, un portofoliu de 100 de milioane de dolari cu 25% BTC și un portofoliu de 10 miliarde de dolari cu 75% Bitcoin vor genera acelasi procent de 50%.

Popularitatea a măsurat ce procentaj dintre portofelele analizate dețineau anume criptomonede, ignorând proporțiile. Deci, dacă fiecare din 10 portofolii analizate, dețin 5% ETH, atunci ETH are o popularitate de 100%.

Shrimpy Portfolio Management a concluzionat că Bitcoin este cea mai populară criptomonedă și apare în 72,4% din portofolii. Ether este deținută și de mai mult de jumătate (54,5%) dintre investitori.

Alte criptomonede populare au fost Binance Coin (40,1%), XRP (38,7%), Litecoin (37,7%), Stellar (32%), EOS (27%), Cardano (26,3%), Bitcoin Cash (24,5%) și Monero ( 21,4%).

Tranzactioneaza folosind Binance!

Dominanta Bitcoin in portofolii

În ce privește dominanța poziția de top este din nou ocupată de Bitcoin cu 26% din portofoliile eșantionate. Cu toate acestea, Ether are o ponderare medie de 7,4%, mult mai mult decât s-ar putea aștepta de la plafonul său de piață.

Urmareste seria – Ce este Ethereum?

Alte criptomonede cu cifre dominante semnificative sunt Tether (4%), XRP (3,9%), Binance Coin (3,6%). Litecoin (3%), Cardano (2,2%), Stellar (1,8%) și EOS (1,6%).

Așadar, chiar dacă Bitcoin SV ocupă numărul 6 în topul market cap, acesta nu a fost nici popular și nici dominant în portofoliile utilizate ca eșantion pentru această analiză.

Binance Coin are performanțe semnificative atât de popularitate, cât și de dominare în raport cu market cap. Bitcoin Cash însă are performanțe mult mai reduse în ambele domenii.

Tether are o dominanță relativ ridicată, dar nu este deosebit de popular, ceea ce sugerează că portofoliile care dețin Tether dețin o mare parte din aceasta.

Shrimpy Portfolio Management a publicat recent și un raport care încerca să constate numărul real de tranzacții procesate zilnic de exchange-uri.

Ike

Postari recente

China susține că exchange-urile cripto falsifică volumele de tranzacții

Asociația Națională a Finanțelor pe Internet din China (NIFA), o organizație de autoreglementare înființată de… Citeste mai mult

2 zile

Brave adaugă un milion de utilizatori în luna martie

În perioada de carantină, browserul Brave a adăugat 1 milion de utilizatori suplimentari. CEO-ul Brave,… Citeste mai mult

2 zile

Venezuela da bonus medicilor câte un Petro

Guvernul venezuelean a anunțat că medicii activi din țară vor primi bonus câte un Petro.… Citeste mai mult

2 zile

Lightning Labs lansează un nou protocol ce redefinește plățile online

Pe data de 30 martie, Lightning Labs a publicat specificațiile pentru Lightning Service Authentication Tokens… Citeste mai mult

2 zile

Autoritățile din Filipine avertizează despre schema Ponzi Bitcoin Revolution

Autoritatea de supraveghere financiara din Filipine a avertizat populația despre o schemă cripto Ponzi denumită… Citeste mai mult

2 zile