Este Bitcoin o schemă piramidală?

Pe 2 Ianuarie, economistul Tendayi Kapfidze a susținut că Bitcoin este o schemă piramidală. El a afirmat că oamenii pot câștiga bani numai în funcție de numarul noilor veniti.

Kapfidze susține, de asemenea, că Bitcoin

„nu are nicio utilitate reală în lume. De zece ani încearcă să-i creeze o utilitate. Este o soluție în căutarea unei probleme și încă nu a găsit o problemă de rezolvat.”

Desigur, tot mapamondul a preluat stirea inclusiv publicatiile romanesti Digi24 si WS.

Ce este Bitcoin?

Bitcoin este un sistem monetar electronic peer-to-peer(P2P). Principiile de bază au fost introduse prin whitepaper-ul publicat de Satoshi Nakamoto pe 31 octombrie 2008. Oficial, primul block Genesis a fost generat pe 3 ianuarie 2009.

De-a lungul anilor, Bitcoin a atras noi utilizatori, traderi și investitori. Majoritatea dintre ei au fost atrași de ideea unei rețele globale, fără granițe, descentralizate, care permite oricui să trimită bani către altcineva în orice moment. Mai mult, datorită naturii sale descentralizate, Bitcoin crește, de asemenea, securitatea și viteza tranzacției.

Pe măsură ce popularitatea Bitcoin a crescut, iar moneda a atins valoarea maximă de 20.000 USD la sfârșitul anului 2017, instituțiile au început să-i acorde atenție. Este prima aplicatie a tehnologiei blockchain si cea mai buna alternativa la digitalizarea sistemului financiar global. Are potențialul de a intra în mainstream ca prima moneda globala.

Bitcoin nu este perfect – este încă tânăr și incapabil să se extindă, precum și foarte volatil, dar cu siguranță nu este o schemă piramidală.

Ce este o schemă piramidală?

Conform definiției SEC din SUA, o schema piramidă funcționează pe baza ideii că participanții câștigă bani doar prin recrutarea de noi membri în program. Aceste sisteme promit rentabilitate extrem de mare într-o perioadă scurtă de timp. O schemă piramidală necesită doar ca participanții să contribuie cu bani și să îi convingă și pe alții să facă aceslași lucru.

Banii care provin de la noi recruți sunt folosiți pentru a plăti investitorii din stadiul incipient. Asta înseamnă că schema se va prăbuși atunci când cheltuilelile nu pot fi acoperite de contribuțiile noilor membrii. Aceasta sistuatie este intalnita la proiectul OneCoin.

Bitcoin este o schemă piramidală?

Bitcoin nu funcționează în acest mod. Criptomoneda a atras utilizatorii care căutau să exploateze schimbările de preț pentru a obține profituri rapide, dar proiectul nu i-a invitat niciodată să investească doar în acest scop. Bitcoin a apărut ca un sistem de plăți descentralizat și transparent, care returnează puterea în mâinile oamenilor. A conectat lumea cu rețeaua sa blockchain și a devenit unul dintre cele mai eficiente servicii de transfer de bani la nivel mondial.

Este adevărat că încă mai are probleme cu scalabilitatea, dar tehnologia de bază – blockchain – și plafonul de 21 de milioane de unități previn probleme precum inflația. Acest plafon este responsabil pentru creșterea prețului. Cu cât cererea crește, cu atât prețul Bitcoin crește.

Între timp, Bitcoin a determinat, de asemenea, crearea nenumăratelor alte criptomonede (altcoins). Acestea au dezvoltat soluții pentru o gamă largă de cazuri de utilizare din lumea reală, de la îmbunătățirea managementului lanțului de aprovizionare la dezvoltarea de contracte inteligente.

De asemenea, au oferit o soluție pentru cei ce nu au acces la servicii bancare și aduce transparență și imuabilitate tranzacțiilor. A eliminat intermediarii din tranzacțiile financiare. Mai simplu spus, Bitcoin promite siguranță și schimbări financiare, mai degrabă decât profituri mari pentru sume mici de bani, așa cum ar face o schemă piramidală tipică.

Este de inteles ca “expertii” de la Digi24 si WS sa fie in Goana dupa Trafic! De acea este esential sa ne facem propria documentatie si sa punem la indoiala orice informatie care apare pe marile publicatii.

Asadar, Bitcoin este o schema piramidala? Spune-ne parerea ta in rubrica comentarii.

Ike

Vezi comentarii

  • Dragii mei caut nu chiar demult pe cineva care mi-ar putea explica pe inţelesul meu care este de nivel mediu schema concretă dar absolut concretă şi modulară a softului care este la baza bitcoin ului de oarecum băbeşte ca să fie înţeleasă apoi de mine şi de alte milioane sau miliarde de oameni. Deci stimaţi domni doamne provocarea este făcută acum şi de către mine. Vă doresc succes şi spor la treabă. As propune o mică sugestie aşa ca de început: nu ar stica cu o exemplificare cu date concrete dar bineânţeles fictive, poate aşa se va înţelege mai bine. Cu deosebite respecte Fekete Alexandru : din oradea.

  • Stimați prieteni Goanadupăbitcoin ! Cred că ceățeanul Tendayi Kapfidze a avut o halucinație nocturnă atunci când a afirmat că Bitcoinul ar fi o schemă piramidală. Am lucrat mult în MLM uneori cu bune rezultate , de exemplu în lumea asigurărilor de viață.
    Dușmanul nostru neînduplecat erau aceste scheme piramidale. Caritasul, Lupușorul , FNI-ul și încă vreo două mărunte au fost scheme piramidale cu existență efemeră, eliminate rapid de piață. MLM-urile sunt însă o formă desăvârșită a comerțului colectiv.MLM-urile sunt o formă de comerț de socializare care din păcate nu a prins la noi la români în toată plenitudinea lui.
    Toate cele bune , SV.

  • Eu zic ca cei de la digi24 si WS au fost platiti de cineva mare probabil din guvern pentru a incerca sa sperie lumea si cumva sa încerce sa oprească bitcoin din inlocuirea sistemului financiar controlat de guvern pentru a le permite sa fure cu lejeritate.

Postari recente

China susține că exchange-urile cripto falsifică volumele de tranzacții

Asociația Națională a Finanțelor pe Internet din China (NIFA), o organizație de autoreglementare înființată de… Citeste mai mult

2 zile

Brave adaugă un milion de utilizatori în luna martie

În perioada de carantină, browserul Brave a adăugat 1 milion de utilizatori suplimentari. CEO-ul Brave,… Citeste mai mult

2 zile

Venezuela da bonus medicilor câte un Petro

Guvernul venezuelean a anunțat că medicii activi din țară vor primi bonus câte un Petro.… Citeste mai mult

2 zile

Lightning Labs lansează un nou protocol ce redefinește plățile online

Pe data de 30 martie, Lightning Labs a publicat specificațiile pentru Lightning Service Authentication Tokens… Citeste mai mult

2 zile

Autoritățile din Filipine avertizează despre schema Ponzi Bitcoin Revolution

Autoritatea de supraveghere financiara din Filipine a avertizat populația despre o schemă cripto Ponzi denumită… Citeste mai mult

2 zile