Pe 20 septembrie 2017, furnizorul de servicii de trading Bitkan găzduiește un eveniment  la Beijing, numit BTC & Blockchain Summint. Cei care participă la eveniment vor putea să vizioneze în premieră un documentar despre moneda bitcoin din perspectiva chinezilor.

Cei de la Bitcoin.news au discutat cu Sandy Liang de la Bitkan despre summitul din septembrie. La acesta vor lua parte sute de invitați speciali si mii de participanți. Liang a discutat despre premiera primului documentar bitcoin făcut de chinezi, “Bitcoin – forma viitorului”, un film care vorbește despre istoria popularităţii monedei descentralizate în regiune.

Reporter: Le poți spune cititorilor despre noul documentar bitcoin?

Sandy Liang (Bitkan): Co-fondatorul Bitkan, Fanny Yu, spunea acum ceva vreme că sunt multe video-uri și documentare pe internet care descriu ce este bitcoinul și istoria din spatele acestei tehnologii. Cu toate acestea, e de părere că nu există documentarul perfect din perspectiva Chinei. Aşa că Fanny Yu s-a gândit că am putea face un film despre istoria revoluţionară a bitcoinului folosind resursele comunităţii.

R – Aşadar, documentarul studiază istoria bitcoinului şi relaţia cu China?

SL – La început, ne-am gândit că acest documentar ar trebui să se concentreze pe comunitatea de bitcoin din China. Cum s-a dezvoltat bitcoinul în China în ultimii ani etc. Mai târziu, în timpul filmărilor, ne-am dat seama că sunt multe în comun între comunitatea chineză şi cea internaţională. Aşa că acest documentar nu se concentrează direct pe China. Filmul a evoluat şi capturează întreaga comunitate bitcoin din toată lumea. Este în continuare văzut din perspectiva comunităţii chineze.

R – Ce invitaţi speciali apar în documentar ?

SL – Sunt mai mulţi oameni care apar în documentar şi foarte mulţi îşi au originea în companiile chineze. Îl avem pe Jihan Wu, directorul Bitmain, directorul de la ViaBTC, fondatorul Huobi, cel mai mare schimb din China. Îi avem şi pe Simon Dixon de la Bnk of the Future, Roger Ver, Leon Liu şi mulţi alţii. De asemenea avem indivizi care au făcut cercetare în domeniul bitcoin, investitori chinezi mari din acest spaţiu şi utilizatori de zi cu zi din China.

R – După summit, veţi arăta filmul în mai multe ţări?

SL – Premiera mondială va avea loc la BTC & Blockchain Summit. Unii oameni poate că se gândesc că un astfel de documentar este uşor de făcut. Cu toate acestea, s-a muncit mult la proiect, din februarie anul trecut. În tot timpul acesta s-a filmat şi s-a editat. A durat mai mult de 6 luni să punem cap la cap un film care are cam 45 de minute. Filmul Perspectiva chineyă acoperă 5 oraşe şi intervievează mai mult de 20 de directori de companii bitcoin. Arată tot felul de diferenţe culturale din comunitatea bitcoin şi de la noi din ţară.

Desigur, premiera va fi vizionată în timpul summit-ului, dar după aceea vom pune filmul online pe mai multe platforme internaţionale. Plănuim să ducem filmul în cât mai multe ţări în toată lumea, pentru ca oamenii să înţeleagă cât mai multe despre tehnologia pe care o iubim cu toţii, bitcoinul.

Filmul Bitcoin, forma viitorului arată de asemenea o vedere din interior a fabricilor care produc echipamente ASIC; fermele de date şi cele mai mari schimburi din întreaga lume. Bitkan spune că sunt încântaţi să apară într-un documentar cu astfel de profunzime, văzut prin ochii directorilor executivi din China, vizionarilor şi utilizatorilor de zi cu zi.

Reprezentanţii firmei spun că au reuşit să facă o recenzie foarte informativă acestei economii în creştere, cu efecte vizuale unice şi interviuri cu cei mai cunoşcuţi bitcoineri din China.

Mai jos puteţi vedea trailerul documentarului.