Investitorul Tim Draper este unul dintre cei mai vocali susținători ai criptomonedelor și a tehnologiei blockchain. Într-un interviu acordat Wall Street journal, el a subliniat că țările care adoptă aceste tehnologii vor avea avantaje majore într-o lume care evoluează rapid.

”Cred că veți vedea schimbări uimitoare în următorii cinci-zece ani. Peste 20 de ani nu cred că vom mai recunoaște această lume”,

a declarat Draper.

Tehnologiile descentralizate, cum ar fi blockchain, revoluționează felul în care funcționează foarte multe industrii. Unele guverne se simt amenințate și încearcă să limiteze adoptarea lor.

Cu toate acestea, Draper susține că lumea evoluează de la tribalism la o comunitate globală fără granițe.
Unele guverne, precum Estonia, Kazahstan și Malaezia înțeleg oportunitățile și adoptă aceste noi tehnologii. Altele riscă să fie marginalizate pentru că au încercat să mențină un control prea strict asupra evoluției, a spus Draper, făcând o aluzie la Statele Unite.

La un moment dat, multe regiuni vor deveni foarte atractive deoarece vor oferi servicii mai eficiente. Cei ce adoptă rapid contractele inteligente sau criptomonedele vor putea spune:

„Hei, putem oferi o asigurare medicală mai bună, mai ieftină, mai rapidă decât ceea ce primești în prezent “,

a subliniat Draper.

Bitcoin funcționează prin ignorarea granițelor

Vorbind despre Bitcoin – primul caz de utilizare a blockchain-ului, Draper a spus:

”Bitcoin funcționează intr-un mod descentralizat și deschis, global și transparent și fără fricțiuni … nu trebuie să plătiți între 2,5 și 4% de fiecare dată folosiți cardul de credit. Plățile pot fi făcute mult mai simplu și rapid indiferent în ce parte a lumii te afli, Aceasta lume tribală va deveni globală, iar granițele vor însemna din ce în ce mai puțin”.

Draper a prezis că Bitcoin va crea o revoluție extraordinară și va oferi multe oportunități pentru antreprenori.

El a concluzionat că guvernele care sunt deschise blockchain, Bitcoin și AI, precum și guvernele virtuale, vor fi marii câștigători ai următoarelor 4 decenii. Pe de altă parte, țările care se concentrează pe o reglementare prea strictă vor ajunge să înregistreze pierderi majore.

CryptoZZ