După o lansare aventuroasă și critici usturătoare legate de misterul din jurul proiectului, echipa de dezvoltatori bitcoin gold lansează protecția replay și a început să dea comunicate în fiecare zi, în speranța că vor reuși să împingă proiectul de la spate.

Vrei să înțelegi de ce este important faptul că bitcoin gold lansează protecția replay ? Citește articolul nostru despre atacurile replay

Bitcoin gold lansează blogul de comunicate zilnice

Dezvoltatorii încearcă să facă proiectul mai clar și mai abordabil. Mulți i-au acuzat deja că nu au dat suficiente detalii. Echipa de dezvoltatori s-a hotărât deci să comunice în fiecare zi informații despre noua platformă. În primul rând, bitcoin gold lansează protecția replay, așteptată demult de utilizatori. Această implementare este primul update făcut de dezvoltatori la noua criptomonedă bitcoin gold.

„Pentru a asigura siguranța ecosistemului bitcoin, bitcoin gold lansează protecția replay totală, o funcționalitate esențială care îi protejează pe utilizatori de la a cheltui monede fără să vrea.” Spun dezvoltatorii pe blog.

Una dintre temerile din perioada bifurcației hard este că tranzacțiile ar putea să fie acceptate pe ambele lanțuri, creând confuzie și, în unele cazuri, fraudă pe față.

Ca răspuns la aceste probleme, bitcoin gold „tocmai a implementat o soluție numită SIGHASH_FORK_IDreplay protection. Este un mecanism eficient de protecție pe două benzi, care permite noului algoritm să calculeze hash-ul unei tranzacții în așa fel încât toate tranzacțiile bitcoin noi să fie invalide pe blockchainul bitcoin gold și invers.”

Comunicatul face trimitere către un link către repozitoriul GitHub, pentru cei care vor mai multe detalii.

bitcoin gold lansează protecția replay

„În acest fel, atacurile replay devin imposibile” pretinde echipa. „Protecția replay este o măsură de siguranță care ne asigură că tranzacțiile pe un lanț sunt invalide pe alt lanț. În acest fel, atacurile replay sunt prevenite” reiterează aceștia.

Următorii pași

Echipa spune că lansarea pe rețeaua principală va avea loc după ce lansează și alte servicii, printre care un ghid pentru portofele, un forum, explorer pentru blockchain și ghid oficial de minerit.

Aceștia spun că următorii pași ar fi: „Lansarea rețelei de testare (notificare prin Slack); ajustarea parametrilor rețelei; pregătirea pentru lansarea rețelei principale; bifurcația electrum; portofele terțe și integrare la schimburile cripto; minerit descentralizat”. Nu au spus exact când vor îndeplini acest plan.

„Bitcoin gold este un proiect condus de comunitate prin care se crează o bifurcație hard a bitcoinului către noul algoritm proof-of-wrok (eng – dovadă de lucru), care să facă mineritul de bitcoin descentralizat din nou. ” spun dezvoltatorii. „Bitcoin gold va oferi ocazia oamenilor din toată lumea să participe la procesul de minare”.

Toate aceste lucruri or să se vadă, sau nu, în timp.