Un proiect nou a fost lansat de dezvoltatorul Bitcoin Anthony Towns – evaluarea “Bitcoin Improvement Proposals” (BIPs). Peste 200 de dezvoltatori participă la testarea și identificarea evaluarea propunerilor de upgrade Taproot și Schnorr.

Este primul experiment de acest tip ce implică blockchain-ul Bitcoin ce a avut loc până în prezent.
Towns, care lucrează în cadrul companiei Xapo, a subliniat că este o încercare de a implica un număr mare de persoane în procesul de evaluare.

Fiind primul proiect de acest tip, nimeni nu știe exact cum se va derula procesul. În general, propunerile de îmbunătățire (BIPs) sunt disponibile pentru evaluare publică. Oricine are posibilitatea de a identifica potențialele vulnerabilități și să ofere feedback.

BIP – Bitcoin Improvement Proposals

Descrierea proiectului admite ca „mulți oameni nu sunt familiarizați cu procesul de evaluare BIP și că sistemul de adoptare a propunerilor poate fi considerat complicat”

Managerul de proiect al Square Crypto, Steve Lee, este de părere că trebuie încurajată implicarea a cât mai mulți dezvoltatori.

“Am văzut că oameni din întreaga lume ca s-au înregistrat și sunt multe nume de care nu am mai auzit până acum”,

a spus el.

Discuțiile au loc pe Internet Relay Chat (IRC), un grup de discuții complet deschis – oricine este invitat să se alăture.

Când vine vorba de modificările de cod majore, consensul este greu de obținut. Towns a explicat că este vorba despre un proces în trei pași: identificarea nevoilor de schimbare, scrierea codului și adoptarea îmbunătățirilor.

Urmareste canalul nostru de Youtube 

Grupul de 200 de dezvoltatori discută în prezent despre două propuneri mai vechi, Taproot și Schnoor. Towns se așteaptă ca evaluarea acestora să aibă loc pe o perioadă de două luni.

Ultimul BIP major adoptat pentru Bitcoin a fost Segregated Witness (SegWit), un update care a deschis calea pentru Lighning Network.

CryptoZZ