Jurnalista texană Jessica Huseman a stârnit o discuție despre Bitcoin la prima întâlnire pe Twitter. Ea a postat un mesaj în care afirmă că dacă un bărbat menționează Bitcoin la prima întâlnire, nu merită o a doua.

Răspunsurile la acest mesaj au demonstrat că există totuși numeroase femei interesate de subiect. Unele dintre femei au subliniat că este un subiect interesant. Atele au susținut că nu știu mare lucru despre tehnologia blockchain și criptomonede și că vor să afle mai multe.

Există binențeles și cele care sunt de aceeași părere cu Huseman, care consideră că Bitcoin este doar un trend.

Dezechilibru de gen: 90% dintre utilizatorii de cripto sunt bărbați

Discuția este interesantă deoarece ilustrează reacția sexului feminin la criptomonede. O analiză realizată de Jackie Lam, COO-ul proiectului Oddup, a explicat câteva dintre motivele ce reduc implicarea femeilor în cripto.

Faptul că 90% dintre pariticipanții în sectorul cripto sunt bărbați dispare lipsa de interes pentru femei.
Multe consideră că, din acest motiv, pe terme lung conceptul de criptomonede este nesustenabil.

O a doua cauză posibilă ar fi aceea că dezvoltatorii și programatorii sunt de obicei bărbați, ceea ce accentuează dezechilibrul de gen.

Cel de-al treilea motiv este aversiunea femeilor la risc. Criptomonedele nu au per ansamblu o reputație prea bună în publicul larg. Bitcoin este în continuare asociat cu speculațiile sau cu activitățile ilegale.

Acest lucru îl face să fie mai puțin atractiv pentru femei. Conform statisticilor eToro, numărul de femei implicate în industrie este de aproximativ 12%. Ele sunt o minoritate, dar aparent au tendința de a investii mai bine decât bărbații. Analiza eToro relevă că, în general, femeile au rezultate mai bune decât bărbații.

Așadar, o discuție despre Bitcoin la prima întâlnire are șanse mari să genereze lipsă de interes din partea partenerei. Pe de altă parte, cele interesate de subiect demonstrează că au un nivel ridicat de educație în fintech.

CryptoZZ