Pe data de 15 noiembrie, Bitcoin mempool, ce include tranzacțiile neconfirmate, a înregistrat cel mai mare nivel din ianuarie 2018. Conform Blockchain.com, valoarea sa a ajuns la 90 MB, echivalentul a aproximativ 20.000 de tranzacții în așteptare.

Analiștii au subliniat că aceasta este o anomalie, deoarece cu câteva zile mai devreme, mai mult de 20.000 de tranzacții neconfirmate ocupau mai puțin de 12.6 MB.

Conform acestor date, se pare că weekendul trecut, mărimea medie a tranzacțiilor a fost semnificativ mai mare decât de obicei.

Tranzacțiile mai mari decât de obicei implică, în general, multe intrări sau rezultate, sau pur și simplu stochează date pe blockchain.

Recordul Bitcoin mempool a fost stabilit in 2017

Alex Saunders, CEO și fondator al start-up-ului australian NuggetsNewsAU, a comentat situațuia într-un tweet din 17 noiembrie. El este de părere că mempool a fost încărcat de exchange-ul Binance. Aparent, platforma a mutat cantități mici de Bitcoin sau Tether bazate pe Omni (USDT) de la multe adrese cu cele mai mici taxe posibile. Acest lucru face ca tranzacțiile să nu fie procesate cu prioritate, ceea ce înseamnă că rămân în statut necofirmat mai mult timp.

Recordul de dimensiune a Bitcoin mempool a fost atins în decembrie 2017 cu o valoare de 120 MB.

La vremea respectivă, taxele crescuseră până la 16 dolari din cauza numărului mare de tranzacții Bitcoin. Din acest motiv, mulți participanți au optat să nu prioritizeze tranzacțiile, ceea ce a încărcat mempool.

Minerii nu au cum sa inchida block-ul gol, de aceea sunt obligati sa introduca toate tranzactiile. Block-ul are 1MB si cu cat este mai plin cu atat minerul primeste mai multe taxe. Daca toti utilizatorii propaga tranzactii cu taxe mici (prin consens), minerii vor fi obligati sa le includa in block-urile gasite. Probabil acelasi lucru s-a intamplat si acum, dar consensul nu a fost 100%.

“Lacomia” lor este alimentata de taxele mari setate de utilizatori.

CryptoZZ