Bitcoin nu are o autoritate de decizie, chiar dacă unii încearcă să fie una

Piața cripto trece în prezent printr-o perioadă de volatilitate accentuată, generată parțial de comentariile lui Elon Musk. Mulți analiști au susținut că declarațiile CEO-ului Tesla are puterea de a afecta masiv prețul criptomonedelor. Acest lucru a fost demonstrat de fluctuațiile de preț ale DOGE, dar au fost cu atât mai vizibile de când Elon a început să comenteze cu privire la Bitcoin.

Dacă la început comunitatea a fost încântată de susținerea pe care a oferit-o criptomonedei, sentimentele s-au schimbat rapid când Elon a criticat Bitcoin pentru consumul de energie. Prețul Bitcoin a fluctuat odată cu aceste comentarii, care au coincis cu evenimente internaționale negative.

Bitcoin nu are ȘEF

Realitatea este însă că Elon nu este primul care încearcă să devină o autoritate ce controlează Bitcoin. Gavin Andresen a fost considerat una dintre cele mai influente personalități în ce privește viitorul Bitcoin în perioada 2012-2013. În calitate de ”manager de proiect” și protejat al lui Satoshi Nakamoto, Gavin a încercat să își impună propriile idei în ce privește viitorul criptomonedei.

Ulterior, Roger Ver a creat forumul Bitcoin.com și s-a autodenumit ”Bitcoin Jesus” și purtătorul de cuvânt pentru comunitatea Bitcoin în perioada 2015-2016. El a pierdut teren masiv când s-a opus upgrade-ului Segwit și într-un final a creat propria criptomonedă conform principiilor sale, Bitcoin Cash.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Acestea sunt doar două exemple de personaje care au încercat să se transforme în autoorități în ce privește Bitcoin. Realitatea este însă că fenomenul cripto și Bitcoin în special a căpătat o amploare mult prea mare pentru a permite un astfel de control. Datele Statista arată că în prezent există peste 70 de milioane de utilizatori de BTC la nivel mondial. Dacă privim lucrurile din această perspectivă, este imposibil ca un asemenea fenomen să poată fi dirijat de o singură persoană.

După cum a concluzionat Dan Held de la Kraken:

„Bitcoin este mai mare decât Elon. Bitcoin este mai mare decât oricine altcineva. Piața știe acum că Elon doar încearcă să genereze valuri. Nu ne mai pasă cu adevărat de ceea ce Elon are de spus despre Bitcoin. ”

Trebuie sa intelegem cu totii ca Bitcoin nu are ȘEF si nici nu are nevoie de unul.

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni