Bitcoin rămâne cel mai performant activ din ultimul an, cu excepția aurului

În ciuda flash crash-ului general provocat de declararea pandemiei de COVID-19, Bitcoin rămâne cel mai performant activ din ultimul an, cu excepția aurului. În ultimele 12 luni, Bitcoin a crescut cu 31,50%, în timp ce indicele S&P a scăzut cu 5,01%. Evoluția burselor a fost descendentă în ciuda pachetului de stimulare de 2 trilioane de dolari implementat de SUA.

Tranzactioneaza Bitcoin folosind vTrader!

Piețele petroliere au fost în criză în ultimul an, atât din cauza crizei COVID, cât și al unui război continuu de prețuri între Rusia și Arabia Saudită. În ciuda ajungerii la un acord temporar, prețurile petrolului sunt în continuare în scădere cu 65,41% față de acum 12 luni.

Aurul este activul cu cea mai mare creștere, cu un preț mai mare cu 38,24% față de anul trecut. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece, în mod tradițional, investitorii se orientează spre aur în perioade de incertitudine. Mai mult, a existat o reducere a aprovizionării, deoarece rafinăriile au fost obligate să închidă din cauza COVID-19.

Când vine vorba de caștiguri lunare, Bitcoin s-a recuperat mai repede ca aurul după sell-off-ul din 12 martie. Bitcoin a crescut cu 24,9% față de luna trecută, în timp ce aurul înregistrează o creștere de doar 15,69%. Având în vedere că se apropie halvingul, ”taurii Bitcoin” au ieșit la rampă cu previziuni optimiste.

Bitcoin rămâne cel mai performant activ

Mike Novogratz a declarat că acesta este anul în care Bitcoin își dovedește valoarea și se așteaptă să atingă un nivel record până la sfârșitul lui 2020. Această opinie este împărtășită și de CEO-ul BitMEX, Arthur Hayes, care consideră că BTC va încheia anul în jurul valorii de 20.000 de dolari.

Rata de hash Bitcoin a atins un nivel maxim

Apropierea halvingului a determinat minerii de criptomonede să se orienteze spre rețeaua Bitcoin. După ce a scăzut la jumătatea lui martie, din cauza scăderii prețului, rata de hash a crescut cu 65%. În prezent, valoarea este de 125 ETH/s, nivelul maxim istoric înregistrat.

Analiștii sunt de părere că rata de hash va continua să crească în următoarele săptămâni. Prețul Bitcoin poate urmări evoluția ratei de hash dacă Bitcoin reușește să mențină nivelul de suport peste 6750$. În acest caz, specialiștii se așteaptă ca prețul BTC să ajungă la 8000-9000$ înainte de halving.

Consiliul pentru stabilitate financiară avertizează asupra riscurilor unor criptomonede de tip Libra

Consiliul pentru stabilitate financiară (FSB) a avertizat autoritățile de reglementare naționale să revizuiască standardele și să aibă în vedere orice posibile perturbări cauzate de criptomonedele globale stabile, precum Libra.

FSB este un organism G20 care are rolul de a emite ghiduri și modalități de îmbunătățire a sistemului financiar global. Într-un raport publicat marți organizația a spus că multe activități asociate cu monedele stabile sunt deja acoperite de cadre de reglementare. Cu toate acestea, există și alte riscuri pentru care autoritățile de reglementare naționale ar putea să nu fie pregătite.

O mare parte a tehnologiei și mecanismelor utilizate în criptomonede stabile nu au fost testate pe scară largă. Acest lucru înseamnă că activele digitale pot avea vulnerabilități ascunse care se vor manifesta doar după ce vor fi folosite în masă.

“Dacă utilizatorii s-ar baza pe o criptomonedă stabilă pentru a efectua plăți periodice, întreruperile operaționale semnificative ar putea afecta rapid activitatea economică reală”,

a declarat FSB în raportul său.

De asemenea, fluxurile monetare de volum mare ar putea testa capacitatea infrastructurii bancare pentru a gestiona volumele ridicate de tranzacții. Acest lucru ar putea afecta condițiile de finanțare ale sistemului financiar mai larg, se declară în raport.

FSB este de părere că autoritățile naționale trebuie să colaboreze pentru a adopta reglementări unitare. Ei avertizează că economiile în curs de dezvoltare ar putea intra sub influența instituțiilor străine în cazul în care criptomonedele stabile vor înlocui monedele locale fiat.

CryptoZZ