Schimbul cripto românesc Bitcoin România a semnat un parteneriat cu procesorul de plăți Twispay, pentru a emite noi servicii de schimb cripto. Mai nou, românii care vor să cumpere bitcoin și ethereum de la schimbul Bitcoin România pot să folosească orice card bancar Visa și Mastercard.

Serviciul este unul nou la noi în țară și este primul parteneriat de integrare din Europa care le permite utilizatorilor să cumpere criptomonede direct cu cardul de la bancă. Fără un astfel de parteneriat, tranzacțiile la schimburile bitcoin se fac prin transfer bancar sau depozit în numerar. Prețul se stabilește abia în momentul în care banii intră în contul bancar al schimbului (ceea ce poate să însemne aproape timp real sau până la 48 de ore, în funcție de operațiunile băncilor într-o anumită perioadă).

Volatilitatea din ultimele săptămâni face ca asta să fie realmente o problemă. Prețul de cumpărare final pentru cumpărător ajunge să fie mai mare sau mai mic decât cel la care acesta s-a hotărât să schimbe. Înainte de sărbători, timpii de procesarea plăților pot să fie și mai mari decât de obicei, așadar parteneriatul vine într-un moment bun.

După spusele reprezentanților Bitcoin România, „volatilitatea extremă a pieței de criptomonede a impus necesitatea unei flexibilități operaționale suplimentare. Investitorii în criptomonede au nevoie de modalități de plată mai rapide, mai sigure și mai confortabile.”

“Pe piața cripto, un minut poate să facă diferența între un milion pierdut și un milion câștigat. Noi oferim clienților și varianta să cumpere bitcoin și ether cu cardul de credit. Consider că în felul ăsta le dăm un avantaj competitiv și o șansă mai mare de succes clienților noștri. O să continuăm să lucrăm cu cei de la Twispay și vrem să aducem și alte servicii pentru investitorii cripto. Prin acest parteneriat, putem să abordăm altfel provocările pieței “, a spus George Rotariu, director general la Bitcoin România.

Cei de la Bitcoin România sunt primii de la noi din țară care au făcut un pas decisiv în a schimba protocolul de cumpărare. Firma cu care lucrează, Twispay, este un operator de plăți european acreditat de BNR și se află într-o mai bună poziție să intermedieze interacțiunile dintre bancă și schimb.

Parteneriatul dintre cele două companii crează o piață în timp real pentru cumpărăturile cu bitcoin, iar în viitor cei de la Bitcoin România caută și o soluție pentru vânzarea de bitcoin, tot prin plata cu cardul.

“Calitatea și fiabilitatea procesării plăților pot face sau desface o afacere. Abilitatea de a accepta plăți online ușor, rapid și în condiții de siguranță este esențială pentru orice afacere online, cu atât mai mult pentru un exchange de criptomonede. “, a declarat Cristi Gheorghe, director de marketing la Twispay.

Cei care vor să cumpere bitcoin/ethereum cu cardurile Visa ori Mastercard trebuie să rețină că pentru tranzacții mai mari este posibil să fie nevoiți să schimbe plafonul de cheltuieli zilnice. În mod implicit, acestea variază între 2000 și 4000 de dolari pe zi la majoritatea băncilor. În plus, este important să discutați cu operatorii băncii despre comisioanele care se aplică la tranzacții și care pot varia între cheltuieli operaționale de câțiva cenți și câțiva dolari per tranzacție.