Bitcoin scade brusc cu aproape 1000 de dolari

În cursul zilei de miercuri, prețul Bitcoin scade brusc cu aproape 1000$ conform Bitstamp. Criptomoneda a scăzut de la aproape 10.300$ la 9.356$ în doar 30 de minute.

Modificarea prețului a generat un val de lichidări de aproape 800 milioane de dolari pe diverse platforme.

Potrivit datelor de la bybt.com, în ultimele 24 de ore, cea mai mare lichidare Bitcoin a avut loc pe Huobi cu o valoare de 17,8 milioane de dolari. Exchange-urile de top au înregistrat acțiuni masive în urma scăderii abrupte a BTC. Okex a înregistrat lichidări de peste 237 de milioane de dolari. BitMEX de 171 de milioane de dolari.

Alte platforme cu lichidări puternice includ Huobi cu 199 milioane dolari, Binance cu 186 milioane dolari și FTX cu puțin peste un milion de dolari.

Per ansamblu, piața a fost luată prin surprindere, dar pretul Bitcoin a reușit să se mențină in jurul valorii de 9.500$.

Binance și-a suspendat activitatea pentru șase ore

În cursul zilei de ieri, platforma Binance și-a suspenat activitatea pentru șase ore pentru o „întreținere neprogramată”. Anunțul a fost făcut de CEO-ull Binance, Changpeng Zhao, care a asigurat utilizatorii că fondurile sunt în siguranță.

Tranzactioneaza criptomonede folosind Binance!

Josh Goodbody, directorul din Londra al companiei Binance, a declarat pentru CoinDesk că a existat o „problemă cu un motor care distribuie date în sistem”.

„A fost o eroare simplă de mesagerie în sistem pe care am dorit să o remediem imediat”, a spus Goodbody. „Principalul efect a fost că soldurile se actualizau foarte lent.”

În prezent, activitatea pe Binance a revenit la normal.

Coinbase devine membru cu drepturi depline al VISA

Exchange-ul Coinbase a anunțat că a fost aprobat ca membru principal al Visa, fiind prima companie cripto ce obține acest statut. Calitatea de membru va permite Coinbase să ofere mai multe caracteristici pentru utilizatorii de carduri Coinbase; de la servicii suplimentare până la asistență pe mai multe piețe.

În aprilie 2019, Coinbase a lansat un debit card VISA în Marea Britanie, care permite clienților să-și cheltuiască criptomonedele la comercianții ce acceptă aceste carduri. În prezent, Coinbase Card este disponibil pentru utilizatorii din 29 de piețe care pot cheltui 10 criptomonede diferite.

Procurorul general al Israelului: băncile nu au dreptul să refuze să servească companiile cripto

Agenția de știri Globes a raportat o declarație a procurorului general israelian, dr. Abihai Mandelblit, în favoarea industriei cripto. Acesta a declarat că băncile israeliene nu pot impune în mod legal o interdicție generală asupra tuturor tranzacțiilor legate de criptomonede, având în vedere că nu toate tranzacțiile sunt cazuri de spălare de bani.

El a afirmat că

„fiecare caz ar trebui gestionat individual pentru a verifica eventualele cazuri de spălare de bani.”

Declarația a fost făcută în timpul audierii disputei dintre Mercantile Discount Bank cu exchange-ul BIT2C. Banca a refuzat să proceseze o plată către un deținător de cont, afirmând că contul a fost implicat în tranzacționarea Bitcoin.

CryptoZZ