Cel mai important lucru pe care îl poți face este să participi la consens. Îți poți descărca blockchainul pe calculatorul propriu  și poți rula astfel un nod activ. Asta presupune că vei rula un nod plin pentru blockchainul tradițional, cel mai probabil Bitcoin Core, și un nod plin pentru blockchainul cu BIP148, cel mai probabil o bifurcație a Bitcoin Core, cu regulile BIP 148 activate.

La fel de important este și să îți creezi și să îți stochezi propriile parole private. Un tutorial simplu puteți accesa aici

În felul acesta controlezi strict toate deciziile legate de felul în care interacționezi cu rețeaua. Dacă de exemplu furnizorul tău nu face upgrade la BIP148, atunci tranzacțiile tale se vor face pe lanțul vechi. Dacă în loc să folosești un serviciu de portofel păstrezi propria parolă privată, atunci poți să optezi pentru unul dintre blockchainuri atunci când situația pe piață este mai clară.

Pe lângă asta, deocamdată nu se știe ce nume vor avea cele două blockchainuri, cel tradițional și cel cu BIP148 activat. Acest lucru ar putea să creeze confuzie suplimentară pe piață, așa că este important să știi exact ce cumperi și ce vinzi.

 Cum poți susține BIP148?

Dacă operezi un nod plin, atunci poți să semnalezi susținerea BIP148 cu ajutorul software-ului existent. Aceasta este o metodă prin care poți să îți arăți susținerea fără să fie nevoie să faci un upgrade prin care să aplici regulile BIP148.

Mulți utilizatori își modifică stringul agentului utlizator de la nod pentru a include BIP148.

Pentru a semnaliza #BIP148 la un nod instalat pe pe sistemul de operare Linux sau Mac, înainte de lansarea binariilor, mergi la:

 Help –> Debug Window –> Console: echo “uacomment=UASF-SegWit-BIP148” >> ~/.bitcoin/bitcoin.conf && bitcoin-cli stop && sleep 5 && bitcoind

Pentru a semnaliza #BIP148 pe Windows, poți edita shortcutul pentru bitcoin după cum urmează:

Bitcoin Properties –> Shortcut –> Target: “bitcoin-qt.exe” –uacomment=UASF-SegWit-BIP148

Desigur, ca utilizator poți susține propunerea și în persoană, la conferințe, meetupuri și evenimente.