Bitcoin trece de pragul de 8000$

Trendul ascendent început săptămâna trecută a provocat creșterea valorii Bitcoin peste pragul de 8000$. Volumul total este de 6.2 miliade de dolari în ultimele 24 de ore.

”Taurii” de pe piața cripto subliniază că dominanța BTC a ajuns la aproape 47% pe piață. La acest nivel s-a aflat și în iarna lui 2017, când criptomoneda cea mai populară a atins maximele istorice.

”Urșii” în schimb avertizează că indicatorii tehnici sugerează o piață extinsă prea repede și prea mult. Rezultă că este posibil ca în următoarele zile să fie înregistrată o corecție de preț, revenind sub pragul de 8000$.

Celelalte criptomonede au un avans mai lent decât Bitcoin în ultimele zile, însă astăzi o parte dintre ele înregistrează creșteri.

BCH a crescut cu peste 7%, ajungând la 870$, Litecoin ajunge la 88$ cu o creștere de 4%, în timp ce Ethereum înregistrează doar 2.5% avans, ajungând la 475$.

Evaluarea totală a pieței cripto se apropie din nou de 300 miliarde de dolari.

Forumul economic al G20 amână legislația pentru piața cripto pentru octombrie 2018

În luna martie, autoritățile guvernamentale ce formează G20 au decis să solicite organizațiilor de reglementare să propună o structură legislativă aplicabilă pentru piața de criptomonede și bunuri digitale. S-a stabilit luna iulie 2018 ca termen de raportare.

Financial Action Task Force (FATF) lucrează în prezent la un pachet de reguli ce pot fi aplicabile tuturor domeniilor de activitate asociate criptomonedelor. Însă termenul pentru finalizarea acestora a fost amânat pentru luna octombrie 2018, datorită complexității acestei industrii.

Între timp, Consiliul pentru Stabilitatea Financiară (FSB) a publicat câteva principii. Acestea se referă la aspectele ce trebuie monitorizate de autoritățile de supraveghere naționale în ce privește criptomonedele.

Google integrează blockchain în soluțiile de cloud pe care le oferă

Google a anunțat un parteneriat cu companiile Digital Asset și BlockApps. În acest cadru se vor dezvolta soluții fintech bazate pe tehnologia blockchain pe platforma Google Cloud.

Proiectul este planificat să se finalizeze până la sfârșitul anului. Va oferi soluții de integrare a protocoalelor Hyperledger Fabric și Ethereum în instrumentele financiare disponibile pe Google Cloud Platform.

Digital Asset este un furnizor de software pentru industria fintech ce deține HyperLedger și care a colaborat cu multiple companii financiare pentru dezvoltarea de soluții blockchain. BlockApps deține o platformă specializată pe dezvoltarea de aplicații descentralizate (DApps).

Google a revenit recent asupra decizie de a interzice reclamele la proiectele care oferă servicii asociate cirptomonedelor, anunțând că va permite utilizarea Google Ads pentru anumite companii cu reputație solidă precum Coinbase.

Huobi oferă servicii de creare de platforme tip exchange

Platforma Huobi, cu sediul în Singapore, a anunțat că oferă noul serviciu Huobi Cloud dedicat companiilor care doresc să înființeze propriile exchange-uri de criptomonede sau servicii tip OTC (over-the-counter) dar nu dețin experiența tehnică necesară.

Noile servicii se bazează pe platformele Huobi existente și oferă clienților posibilitatea de a folosi sistemul de integrare a comezilor, portofelele digitale, sistemul de management și gestionarea a activelor și sistemul de compensare existent.