Bitcoin va deveni o parte importantă a portofoliilor de investiții

Fondatorul și CEO Agecroft Partners, Don Steinbrugge, a susținut recent că Bitcoin va deveni o parte importantă a portofoliilor fondurilor de investiții.

Într-un interviu acordat CNBC pe 6 august 2019, Steinbrugge a descris criptomonedele drept o „tehnologie fantastică”. El a lăudat, de asemenea, Bitcoin, din perspectiva funcției sale de protecție împotriva inflației.

Steinbrugge a făcut de asemenea o prognoză:

„Bitcoin este aici pentru a rămâne. Pe termen lung, Bitcoin va deveni parte dintr-o mulțime de portofolii de investiții.”

Interesul investitorilor crește pe fundalul nesiguranței economice

Steinbrugge a declarat că a fost impresionat de evoluția recentă a Bitcoin și că interesul investitorilor crește în toată lumea. Acest lucru este stimulat și de incertitudinea rezultată din războaiele comerciale în curs de desfășurare și iminentele războaie monetare.

Mulți analiști au susținut că evoluția recentă a prețului Bitcoin s-a datorat preocupărilor persistente legate de actualul război comercial dintre SUA și China. Acum, războiul comercial amenință să se răspândească în politicile monetare, alimentând și mai mult incertitudinea.

În perioadele de incertitudine financiară, atât valorile aurului, cât și ale Bitcoin au fost sporite de escaladarea războiului comercial.

Bitcoin devine un favorit al managerilor de hedge funds

Steinbrugge se alătură unei serii de manageri de fonduri speculative și investitori care iau deja măsuri pentru integrarea Bitcoin în portofoliile lor.

Unul exemplu în acest sens este Bill Miller, fondatorul Miller Value Partners. În 2017, el a alocat jumătate din fondul său speculativ pentru BTC. Drept urmare, a raportat Miller, a obținut profituri de 46 la sută în prima jumătate a anului 2019.

Mai recent, în iulie 2019, Prime Factor Capital, cu sediul în Londra, a devenit prima firmă financiară care a obținut aprobarea de la Autoritatea de conduită financiară a Regatului Unit pentru a lansa un fond de investiții dedicat criptomonedelor.

Conform raportului publicat de compania de audit PwC în 2019, există aproximativ 150 de fonduri active dedicate criptomonedelor. Acestea gestionează în total un miliard de dolari în active administrate (AuM).

Ike

Postari recente

CEO-ul Overstock Patrick Byrne demisionează din funcție

Patrick Byrne, cunoscut promoter al Bitcoin, și-a dat demisia din funcția de CEO al platformei de e-commerce Overstock. Compania a… Citeste mai mult

2 zile

Creatorul SegWit lansează un nou limbaj de programare pentru Bitcoin

Dezvoltatorul Bitcoin Core, Peiter Wuille, a introdus un nou limbaj de programare numit Miniscript. Acesta poate fi folosit pentru a… Citeste mai mult

2 zile

Start-up-ul Blockco obține finanțare de 7.5 milioane de dolari de la bănci coreene majore

Startupul blockchain corean Blockco a obținut o finanțare de 9 miliarde won (7,5 milioane dolari) din partea băncilor locale majore.… Citeste mai mult

2 zile

Hackaton Cheeze Wizards și Satoshi’s Treasure cu premii de 15.000$

Două dintre jocurile cripto populare, Cheeze Wizards și Satoshi's Treasure, au anunțat un hackaton cu premii semnificative. Câștigătorii concursului vor… Citeste mai mult

2 zile