Mai multe țări din America de Sud înregistrează volume record de tranzacții cu Bitcoin. Argentina, Peru și Columbia au realizat tranzacții record în luna septembrie, în ciuda evoluției instabile a BTC.

Numeroase canale media au subliniat interesul manifestat de Venezuela pentru criptomonedele populare. După denominarea bolivarului din data de 20 august, achizițiile pe site-urile de tranzacții peer-to-peer au continuat să crească.

LocalBitcoins a raportat un volum de aproape 295 de milioane de bolivari. Cifrele sunt greu de raportat însă, din cauza inflației. Oricum, venezuelenii au demonstrat clar că preferă să investească în Bitcoin, Litecoin și alte criptomonede decât să aibă încredere în criptomoneda națională Petro.

Cea de-a doua săptămână din septembrie a reprezentat un record și pentru Argentina. Utilizatorii au cumpărat criptomonede în valoare de 6.9 milioane de pesos pe LocalBitcoins.

În Peru, volumele săptămânale erau în scădere începând din luna iunile însă săptămâna trecută au crescut brusc. Peruanii au achiziționat cripto în valoare de 2.6 milioane de sol, un volum de tranzacții ce se apropie de record.

O evoluție similară a fost înregistrată și în Columbia. Volumul de tranzacții din această săptămâna este printre cele mai mari înregistrate.

Coin Dance, care urmărește evoluția vânzărilor de cripto pe LocalBitcoin, a raportat o activitate foarte redusă în ultimele luni pentru America de Sud. Luna septembrie a schimbat situația, înregistrându-se volume record cu toate că evoluția Bitcoin în ansamblu nu a fost tocmai pozitivă.

Analiștii apreciază că

majoritatea achizițiilor efecutate în ultimele două săptămâni se datorează instabilității economice de la nivel local. Cetățenii din America de Sud cumpără Bitcoin ca investiție, nu ca instrument de tranzacționare.

De altfel, la nivel global, Bitcoin a înregistrat o creștere semnificativă în ce privește dominanța pe piață, apropiindu-se de valoare de 60%.

În ultimele 36 de ore, atât Bitcoin cât și celelate criptomonede au revenit pe un trend ascendent – BTC a depășit pragul de 6500$, iar Ethereum se tranzacționează peste 215$.