După ce au confiscat bitcoini de la un cartel infracțional, procurorii din statul american Utah se grăbesc să vândă valoroasa criptomonedă, după un raport al Time Magazine.

Bitcoinii confiscați de la Aaron Shamo de 27 de ani, arestat la Cottonwood Heights, Utah, cu mai multe capete de acuzare legate de traficul de droguri vor fi scoși la licitație. Conform publicației Time Magazine, acesta era implicat în vânzarea de pastile opioide pe o piață de pe dark web.

Pastilele conțineau fentanyl sintetic de opiu, responsabil pentru un număr mare de decese datorate supradozelor de droguri. Este un compus atât de puternic încât autoritățile americane iau în considerare să îl folosească pentru a executa infractorii condamnați la moarte.

bitcoinii confiscați

La momentul arestului, autoritățile au confiscat jumătate de miliard de dolari în bitcoin de la Shamo. Datorită creșterii substanțiale de preț, suma confiscată valorează acum 8,5 milioane de dolari.

Motivele pentru care autoritățile vor să vândă acum monedele sunt volatilitatea pieței cripto, după cum scrie în documentele judecătorești ale procuraturii din Utah.

Purtătoarea de cuvânt a procuraturii federale, Melodie Rydalch, spune că banii obținuți din licitația bitcoinilor vor fi păstrați în custodie până la încheierea cazului. Istoric vorbind, autoritățile investigatoare păstrează de obicei fondurile obținute din acest fel de licitații.

Shamo a pledat nevinovat pentru capetele de acuzare, iar avocatul său Greg Skordas nu contestă vânzarea bitcoinilor confiscați.

Bitcoinii confiscați în alte state

La începutul săptămânii, am publicat informații și despre autoritățile bulgare care au confiscat sume masive de bitcoin în urma unei investigații. În acel caz, autoritățile au confiscat peste 200 000 de bitcoin în valoare de 4 miliarde de dolari. Suma reprezintă un sfert din datoria națională a Bulgariei.