Bitcoinul în presa mainstream – Publicația Wall Street Journal s-a alăturat grupului numeros din mass media care oferă multă expunere bitcoinului. Într-un articol recent, John O. McGinnis, profesor în Drept în cadrul Universității Northwestern, a evaluat potențialul valutei virtuale comparativ cu banii fiat.

“Pentru a se dezvolta în continuare, bitcoinul nu trebuie să poată stoca valorile într-un mod mai stabil decât dolarul american,” a scris profesorul, care semnează articolul alături de avocatul Kyle W. Roche. “El (n.r. bitcoinul) poate câștiga respect și prin depășirea altor valute mai puțin credibile.”

Dominația exercitată de bitcoin asupra monedelor naționale a reprezentat mereu o sursă de critici și chiar ridiculizări venite din partea mass media.

Henry Blodget, un comentator din partea Business Insider, a declarat acum câteva luni către CNBC că bitcoinul “nu are valoare intrinsecă”. Asta spre deosebire de banii fiat care sunt sprijiniți de guvernele țărilor. Discutând despre cât de relevantă este această afirmație, McGinnis și Roche urmăresc opiniile exprimate de Jeremy Liew, investitorul în Snapchat. Acesta declara că piețele în dezvoltare reprezintă factori cheie pentru propagarea bitcoinului.

“Bitcoinul câștigă deja forță și stabilitate prin competiția cu regimurile financiare severe. Mai mult, bitcoinul vine în sprijinul oamenilor defavorizați. De exemplu, poate fi foarte valoros pentru imigranții săraci care lucrează în zone dezvoltate pot trimite bani familiilor.

În timp ce bitcoinul câștigă stabilitate, el ar putea deveni și mai competitiv, întrucât chiar și cele mai performante valute fiat sunt supuse riscurilor de către sistemul politic.” Utilizatorii site-urilor de socializare au fost plăcut impresionați de gândurile exprimate de McGinnis și Roche.

Sursa – Cointelegraph