Bitcoinul se tranzacționează la un preț premiul uriaș la schimburile locale din Zimbabwe. Țara profund afectată de tot felul de crize trece printr-un nou val de hiperinflație. În acest moment, bitcoinul se vinde în Zimbabwe la schimbul local golix.com cu 12 500 de dolari. Prețul super-premium – aproape de două ori mai mare ca la noi – are cel mai probabil legătură cu faptul că nu le este ușor să primească acces la schimburile internaționale.

Zimbabwe a ajuns în ultima vreme la știri din cauza nivelului masiv de inflație. Nu de multe ori, oamenii erau nevoiți să care un întreg ghiozdan de dolari  zimbabweani la piață ca să-și cumpere strictul necesar de mâncare. Într-o economie în care inflația devalorizează rapid orice fonduri, o monedă fixă externă ca bitcoinul crează o piață mai stabilă și mai utilizabilă.

bitcoinul se vinde în zimbabwe

Crearea unor noi piețe

Forțele de pe piață în țările cu monede naționale slabe și foarte slabe conduc prețul bitcoin. Zeci de mii de utilizatori noi se folosesc de șansa de a face schimburi și comerț într-un mod simplu și curat.

Evident, piața în acest moment este un coșmar pentru cei care vor să facă arbitraj, în funcție de ce parte a tranzacției te afli. Cu toate acestea, este un semn încurajator că bitcoinul are în mod clar utiliztate. Este posibil ca același preț la care bitcoinul se vinde în Zimbabwe să îl avem peste tot, dacă istoria se repetă. În Korea de Sud anul acesta prețul era cu 1000-1500 mai mare decât la noi. Restul schimburilor din lume au prins și ele din urmă.