Bitfury obține aprobare pentru crearea unui centru de date în Norvegia în valoare de 35 milioane de dolari.

În data de 20 martie, compania Bitfury a anunțat că va deschide un centru de date ”eficient energetic” în Norvegia, în urma aprobării primite din partea guvernului norvegian.

Bitfury a afirmat că centrul de date  include două locații în apropiere de localitatea Mo i Rana, ce va angaja 30 de persoane și va avea valoarea de 274 milioane kronor (echivalentul a 35 miliaone de dolari).

Ministrul Comerțului și Industriei norvegian a declarat că este ”încântat” că Bitfury a decis să deschidă centrul în Norvegia.

”Datele devin o resursă din ce în ce mai importantă pentru comunitatea de afaceri și pentru societate în general. Asta reprezintă o oportunitate majoră pentru afacerile norvegiene. Industria de tip datacenter crește foarte repede și oferă Norvegiei șansa de a crește economic și de a crea locuri de muncă noi.”

Bitfury a declarat că va achiziționa ”aproximativ 350 GWh pe an în energie regenerabilă 100% de la compania locală Helgeland Kraft” pentru a alimenta centrul de date.

Acest proiect apare într-un moment în care minarea de criptomonede, în special Bitcoin, este subiectul speculațiilor cu privire la impactul asupra mediului și a consumului excesiv de energie electrică.