Unul dintre cele mai mari schimburi de criptomonedă din Coreea de Sud, Bithumb, a anunțat că va scădea gradual limita la retrageri pentru orice conturi care nu se folosesc de numele real al utilizatorilor. Cei de la Bithumb au spus că motivul pentru care au luat această decizie ar fi prevenirea infracțiunilor financiare.

Luni, cei de la Bithumb au anunțat că au hotărât „să reducă gradual limita pentru conturile de clienți care nu și-au făcut conversia la conturi cu confirmarea numelui real”, începând cu data de 4 iunie. Acest anunț vine la scurtă vreme după ce schimbul a confirmat că va bloca tranzacțiile în 11 țări, inclusiv în Coreea de Nord, Iran și Irak. În plus, vor face un proces de verificarea contului mai riguros pentru utilizatorii străini.

Autoritățile sud-coreene au stabilit un sistem pentru conturile cripto care va folosi nume reale încă de la finalul lunii ianuarie. Planul este să stopeze tranzacțiile anonime cu criptomonede. Totuși, rata la care clienții și-au convertit conturile a fost destul de scăzută. La începutul lunii mai, doar vreo 30% dintre utilizatori își dăduseră numele reale. Astăzi este încă posibilă tranzacționarea criptomonedelor în Coreea folosind conturi neînregistrate.

„Conform celor de la Bithumb, aproximativ 60% dintre clienți nu trec la conturile verificate cu numele reale”, a scris presa locală, și a adăugat că schimbul are o limită zilnică de retrageri de 50 de milioane ede woni (aproximativ 46500 de dolari americani) și o limită lunară de 300 de milioane de woni (~278800$).

”Dacă prin aceaestă măsură nu se confirmă contul cu nume real, atunci limita la retrageri o să scadă la 45 de milioane de woni (aprox. 41 800$) de luna viitoare”, a explicat publicația. Schimbul nu a dezvăluit încă cât de mică va fi în cele din urmă limita la retrageri. Un reprezentant Bithumb a explicat:

„Ne-am hotărât să reducem gradual sumele retrase în woni coreeni pentru că se ridică problema că pentru retragerile neconvertite, conturile bancare ar putea să devină ținta diferitelor infracțiuni financiare.”

Bithumb se conformează la reglementările 5-5-7

Pe lângă asta, Bithumb au anunțat luni că au construit „un sistem de buget și securitatea informațiilor personalului de primă clasă”. Schimbul spune că este primul care s-a conformat reglementărilor 5-5-7 care vizează supravegherea bancară.

Reglementările 5-5-7 recomandă ca 5% din forța de muncă a organizației financiare să fie specialiști IT, dintre care 5% să se dedice securității informației și 7% din bugetul total al companiei să fie dedicat confidențialității datelor.

„În mai 2018, numărul total de angajați de la Bithumb comparativ cu staff-ul IT este de aproximativ 21%, iar proporția de personal IT care este responsabilă de securitatea informației este de 10%. Pe lângă asta, cam 8% din bugetul total anual al Bithumb este folosit pentru protecția datelor și activități conexe”, au detaliat cei de la Bithumb.