La data de 14 iunie compania Bitmain a demarat un plan de acțiune în cazul în care pe 1 august se va activa UASF (user activated soft fork). Anunțul specifică faptul că Bitmain intenționează să activeze o bifurcație hard (UAHF).

Bitmain anunță un plan de rezervă pentru UASF

În opinia reperzentanților companiei Bitmain, UASF (sau BIP 148) reprezintă o tentativă periculoasă de a scinda rețeaua. Bitmain consideră că UASF va avea consecințe severe și vede această mișcare ca pe un “atac” sau ca pe o “eradicare”, fără nicio posibilitate de eschivă.
“Prin UASF există riscul ca Blockchain-ul original să dispară,” afirmă reprezentanții companiei. “În lipsa unui plan de rezervă, există riscul ca după activarea UASF, toată activitatea economică să fie eradicată. În caz că se va întâmpla acest lucru, ar fi o calamitate pentru întregul ecosistem.”

Mișcarea de propagandă pune piedici în calea SegWit2X

Bitmain declară că o parte importantă a agenților economici și peste 80% din hash rate au căzut de acord la data de 24 mai să susțină SegWit2X. Reprezentanții Bitmain au transmis  că dezvoltatorii Bitcoin Core au refuzat să participe la întâlnire, aceștia fiind de acord cu UASF. Revenind la Segwit2X, dezvoltarea acestuia decurge conform planului. De la jumătatea lunii va fi disponibilă și o versiune alpha. Bitmain consideră că pe forumuri s-a pus la cale un plan care amenință tot ecosistemul:


“În ciuda acordului de la NY referitor la SegWit2X, propaganda care susține UASF continuă pe mai multe forumuri private. În mod surprinzător multe sunt controlate…de aceeași persoană. Majoritatea dezvoltatorilor care lucrează la Bitcoin Core sunt de partea UASF. Riscurile generate de BIP148 vizează întregul ecosistem. Pregătim deci un plan de rezervă pentru a ne proteja activitatea economică bazată pe Blockchain. Înțelegerea de la New York este în continuare sabotată în mod deliberat de către dezvoltatorii Bitcoin Core.”

Colaborarea

Bitmain va lucra alături de alţi dezvoltatori la o bifurcaţie hard, considerată plan de rezervă. Din cauza ameninţărilor la care va fi supusă reţeaua începând cu 1 august, în opinia companiei, toată comunitatea trebuie să fie pregătită să facă faţă riscului de distrugere. Astfel, Bitmain a decis să adopte o poziţie fermă împotriva UASF.

Această mişcare presupune o colaborare cu dezvoltatorii din comunitate pentru realizarea planului de rezervă şi crearea unei bifurcaţii hard (UAHF):
“Bitmain va mineri pe un Blockchain nou minim 72 ore după activarea BIP148, fiind ajutată şi de un procent important din hash rate-ul reţelei. Vom pune blocurile minerite la dispoziţia publicului doar dacă situaţia o va cere, ceea ce înseamnă că vom mineri în mod privat în primă fază. Le vom permite şi minerilor să ni se alăture.”
Planul de rezervă este foarte elaborat şi conţine multe detalii tehnice. Bitmain a concluzionat recomandând tuturor celor implicaţi în afaceri cu bitcoin să studieze cu atenţie efectele pe care le va avea UASF asupra reţelei. Compania a mai adăugat faptul că toată lumea “trebuie să fie pregătită să diminueze sau să elimine riscurile aduse de UASF.”

Sursa – News.bitcoin.com