Bitwise depune o nouă cerere de Bitcoin ETF la SEC

Start-up-ul cripto Bitwise Asset Management a înaintat o nouă propunere de Bitcoin ETF. Reprezentanții companiei susțin că această nouă vesriune va aborda preocupările de reglementare care au făcut SEC să respingă propunerile anterioare.

Noul Bitwise ETF Trust va urmări indexul de returnare total Bitwise Bitcoin, care măsoară valoarea bitcoin plus orice “hard forks semnificative”.

În cazul în care ETF este aprobat, acțiunile sale vor fi listate la NYSE Arca. Bursa se axează pe tranzacționarea acțiunilor și a opțiunilor cu marketcap mic.

Declarația inițială de înregistrare indică faptul că Bitwise dorește să susțină indexul său pentru evaluarea fondului cu prețuri spot de la burse și contracte futures fizice. În propunerile anterioare, acestea erau susținute de contracte decontate în numerar.

Bitcoin pierde avansul câștigat anul acesta

În ultimele 48 de ore, Bitcoin a înregistrat o scădere bruscă de la 4000$ la 3700$, pierzând astfel asvansul înregistrat în acest an. Dacă BTC a înregistrat o scădere de 8%, prețurile celorlalate criptomonede au fost mult mai afectate.

ETH a scăzut cu 16%, BCH cu 19%, iar multe altele au înregistrat deprecieri care depășesc 15%, precum litecoin (LTC), neo (NEO) și cardano (ADA).

Evaluarea totală a pieței a scăzut cu 10% în 24 de ore, ajungând până la 122,7 miliarde de dolari.

Vinny Lingham, CEO al platformei de identitate de tip blockchain Civic, este de părere că Bitcoin va continua să se tranzacționeze în intervalul 3000-5000$ pentru cel puțin încă 2 luni.

Coreea de Sud aprobă măsurile de securitate ale 7 exchange-uri cripto

Cele mai importante exchange-uri cripto din Coreea de Sud au trecut printr-un audit de securitate guvernamental. Acesta s-a derulat în intervalul septembrie-decembrie 2018. A fost un test trecut de 7 din cele 21 de exchange-uri inspectate.

Printre cele care au demonstrat sisteme de securitate acceptabile se numără Bithumb, Coinone și Korbit. Celelalte 14 exchange-uri nu au reușit să îndeplinească criteriile pentru procedurile de securitate adecvate și trebuie să ia măsuri de corectare.

Agenția Electorală din Canada evaluează opțiunea de acceptare a donațiilor de campanie în criptomonede

Agenția Electorală din Canada a solicitat puncte de vedere din partea partidelor cu privire la utilizarea criptomonedelor. Demersul urmărește să stabilească dacă acestea pot fi acceptate ca donații de campanie electorală. De asemenea, se dorește stabilirea modului în care monedele digitale pot fi utilizate de către candidații la alegere.

Conform Agenției Electorale, inițiativa a fost lansată la cererea clasei politice:

”Având în vedere că interesul pentru criptomonede este în creștere, entitățile politice au solicitat îndrumare în ceea ce privește acceptarea contribuțiilor și efectuarea altor tranzacții în Bitcoin sau în altcoins. Această notă de interpretare urmărește să răspundă la următoarele întrebări: Criptomonedele sunt monetare sau nemonetare în sensul Actului electoral din Canada (“CEA“)? Cum se aplică regulile de contribuție? Pot entitățile politice să cumpere proprietăți sau servicii direct cu criptomonede? Nota explică, de asemenea, cerințele de raportare pentru cumpărarea, vânzarea, transferul și deținerea criptomonedelor.”

Un ghid complet va fi publicat după ce partidele politice își vor exprima punctele de vedere.