BMW Coreea a anunțat că lansează un program de loialitate denumit ”BMW Vantage” bazat pe blockchain în această țară. Clienții ce achiziționează modelele noi ale mașinilor de lux vor primi între 300.000 și 900.000 de puncte. De exemplu, modelele din noua serie 5 sau noua serie 6 valoarează până la 900.000 de puncte. Cumpărătorii de modele mai vechi, precum seria X, pot fi eligibili să primească până la 600.000 de puncte.

BMW Vantage se aplica si la masinile second-hand

Programul se aplică și celor ce achiziționează mașinile second-hand. În acest caz, numărul de puncte va depinde de valoarea de piață a autovehiculelor. În plus, clienții BMW pot câștiga puncte de loialitate în aplicația mobilă a producătorului auto, ce va include jocuri și alte aspecte sociale.

Testeaza BRAVE, castiga BAT si sustine revista noastra!

În ceea ce privește cheltuirea punctelor, membrii pot obține reduceri la întreținerea de rutină a vehiculelor și la alte servicii oferite de companiile partenere ale BMW. Mai mult, utilizatorii cu un „membru de nivel înalt” ar putea primi și invitații la evenimente culturale organizate de companie.

Conform comunicatului de presă, aplicația bazat pe tehnologia blockchain și programul BMW Vantage vor fi lansate până la sfârșitul anului. În prezent, acestea sunt în perioada de teste. Inițial, lansarea se va face doar în Coreea de Sud, urmând să fie extinse la nivel global în viitor.

BMW este pro blockchain

BMW Group folosește tehnologia blockchain și în lanțurile de aprovizionare pentru a asigura trasabilitatea. Începând cu luna martie a acestui an, a anunțat că va urmări o parte dintre componentele și materiile prime importate la nivel internațional.

Faptul că BMW a optat să lanseze programul de loialitate bazat pe blockchain în Coreea nu este o surpriză. Această țară s-a dovedit foarte deschisă la noile tehnologii și a implementat blockchain în mai multe domenii. De altfel, la începutul anului, guvernul sud-coreean a anunțat că a lansat un fond de 400 de milioane de dolari pentru a susține acest domeniu de cercetare.