Sinteza cripto 17 Decembrie – Bomba de dificultate Ethereum intră în funcțiune – Bitmain are probleme cu legea

Bomba de dificultate Ethereum intră în funcțiune și reduce recompensele la 10.000 ETH pe zi

Recompensele de bloc Ethereum au scăzut până la cel mai scăzut nivel, cu 10.254 ETH în valoare de aproximativ 1,5 milioane de dolari pe zi.

Reducerea recompenselor se datorează activării așa-numitei bombe de dificultate din rețeaua Ethereum. Acesta este un algoritm la nivel de protocol care mărește artificial dificultatea și, astfel, cantitatea de putere hash necesară pentru a găsi un bloc.

Dezvoltatorii ETH discută despre posibilitatea de a amâna bomba de dificultate pentru doi ani odată cu hard fork-ul de la sfârșitul acestui an.

Între timp, prețul ETH a scăzut la 133$ în cursul zilei de ieri, ca efect de scăderii generale ale prețurilor criptomonedelor.

Bitmain are probleme cu legea

Compania Bitmain are în prezent peste 1 milion de dolari în active înghețate. Două instanțe chineze au aprobat două cereri de sechestru în urma unor plângeri ale unor furnizori și distribuitori.

Prima dispută a fost înregistrată în districtul Shenzhen, cu un vânzător de dispozitive electronice. Cea de-a doua a avut loc în regiunea Fujian, cu privire la o filială a Bitmain.

La o ședință internă de luna trecută, Jihan Wu, co-fondator Bitmain, a recunoscut că firma are furnizori care fac presiuni pentru compensarea datoriilor.

Presa chineză speculează că aceste probleme au fost generate de presiuni exercitate de co-fondatorul Micree Zhan Ketuan. Acesta a fost dat afară brusc de Wu Jihan în octombrie.

Fondatorul MicroBT, acuzat de delapidare de fonduri

Fondatorul companiei de hardware de minare MicroBT, Zuoxing Yang, a fost acuzat de delapidare de fonduri. Conform unei declarații a procurorilor din Shenzhen, agenția l-a arestat recent pe Yang în cadrul unei anchete.

Yang a lucrat pentru Bitmain ca director al proiectării procesoarelor și a fost arhitectul principal pentru echipamentele de minare ale companiei. În 2016 a părăsit Bitmain după ce Jihan Wu a respins cererea sa de a obține acțiuni în companie. La o lună de la plecarea sa din Bitmain, Yang și-a format propria firmă producătoare de mineri bitcoin, MicroBT.

MicroBT a obținut o cotă de piață de aproximativ 40 la sută de la fondarea sa și este acum al doilea cel mai mare producător de mineri bitcoin.

Compania Bitcoin Group SE solicită licență de custode cripto

Compania germană cripto Bitcoin Group SE a anunțat că intenționează să depună o cererea pentru a oferi servicii de custodie de criptomonede.

Activitatea de cripto-custodie va fi inclusă în Legea bancară din Germania ca un nou serviciu financiar în numele clienților. Odată cu intrarea în vigoare a legii la 1 ianuarie 2020, BaFin va crea astfel un cadru legal unificat și va permite băncilor să ofere și să dețină criptomonedele în custodie.

Bitcoin Group SE operează cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din Europa, Bitcoin.de.

Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară (BaFin) a anunțat că în 2020 va implementa a patra directivă UE privind spălarea banilor. Această directivă prevede că furnizorii de servicii asociate cu criptomonede trebuie să fie licențiați pentru a activa în Germania.

Ike

Postari recente

Atac de 51% asupra rețelei ETC, cu profit de 5 milioane de dolari

Conform unei analize realizate de firma Bitquery , în perioada 31 iulie-1 august a avut… Citeste mai mult

20 de ore

Proiectul Cosmos – internetul blockchain-urilor

Proiectul Cosmos caută să rezolve problema comunicării între diferitele tipuri de blockchain-uri, pentru a genera… Citeste mai mult

20 de ore

Membrii ai congresului SUA solicită IRS să sprijine sistemul de staking

Patru membrii ai congresului SUA au trimis o scrisoare IRS pentru a solicita autorității de… Citeste mai mult

o zi

Recompensă de 400 milioane $ pentru identificarea hackerilor Bitfinex

După patru ani, exchange-ul Bitfinex a decis să solicite ajutor pentru a identifica hackerii și… Citeste mai mult

2 zile

Bitcoin va continua evoluția pozitivă urmat de Ethereum si ChainLink, este de parere analistul Josh Rager

Weekendul agitat pentru piața cripto a generat optimism pentru analistul Josh Rager. El este de… Citeste mai mult

3 zile

Compania Pixelmatic strânge 3.1 milioane de dolari prin STO pentru jocul ”Infinite Fleet”

Un joc online de strategie dezvoltat de Pixelmatic, numit ”Infinite Fleet”, a strâns 3.1 milioane… Citeste mai mult

3 zile