Unii analiști susțin că Brexit va stimula creșterea de preț a Bitcoin

Escaladarea războiului comercial dintre China și SUA și ieșirea Marii Britanii din UE Brexit ar putea stimula creșterea de preț a Bitcoin. Aceasta este părerea lui Nicholas Gregory, CEO al firmei blockchain CommerceBlock.

El susține că instabilitatea economică împinge investitorii spre utilizarea Bitcoin ca investiție sigură, ferită de problemele cu care se confruntă valutele fiat. Gregory este de părere că un Brexit fără niciun fel de acord cu UE va afecta semnificativ atât lira sterlină, cât și euro. Marea Britanie are termen 31 octombrie pentru a părăsi oficial Uniunea Europeană. Până în prezent politicienii britanici nu au reușit să ajungă la un acord cu privire la un potențial acord comercial.

Cumpara Bitcoin

Între timp, în acest weekend, Bitcoin a scăzut ușor și se tranzacționează în jurul valorii de 11.400$.

Mastercard achiziționează firma daneză Nets cu intenția de a implementa plăți în timp real

Compania Mastercard a achiziționat Nets, o platformă de plăți din Danemarca, pentru 3,19 miliarde de dolari. Multinaționala americană procesează în principal plățile băncilor între comercianți și emitenții de carduri. Nets este o platformă electronică de facturare, cu funcții de plată instantanee și de compensare.

Fostul strateg principal al Ripple Cory Johnson a anunțat pe Twitter:

„Știu că comunitatea XRP este concentrată pe impactul Libra a Facebook, dar acest acord cu Mastercard ar putea fi și mai important pentru ecosistemul Ripple. Devine din ce în ce mai clar că plățile în timp real sunt etapa următoare a sistemelor financiare.”

Pană în prezent, Mastercard și Ripple au o conexiune indirectă. O investiție din partea ambelor comapanii în SendFriend, un start-up dedicat procesării de plăți la nivel global. Nu este clar ce legătură insinuează Johnson cu anunțul publicat.

Dilip Rao, șeful global al inovării în infrastructură al Ripple, a declarat că nu există nicio legătură în acest moment între Mastercard și Ripple. Cu toate acestea, el susține că XRP poate oferi lichiditate pentru plăți mai rapide pentru Mastercard.

Hester Peirce: legiferarea criptomonedelor este un proces foarte lent

Comisarul SEC Hester Peirce, cunoscută pentru poziția sa deschisă față de criptomonede, a declarat într-un interviu recent că procesul de legiferare este unul foarte lent. Ea a solicitat comunității cripto să aibă răbdare, susținând că autoritatea de reglementare lucrează în prezent la reglementarea industriei.

În ultimele luni, o serie de companii din spațiul crypto – inclusiv Circle, s-au mutat în Bermuda. Si-au mutat afacerile în altă parte din cauza lipsei de claritate legislatică în SUA.

Comisarul Peirce consideră că regulile clare nu numai că vor împiedica exodul masiv din prezent, dar va readuce în țară companiile ce au optat să se mute în alte jurisdicții.

„Cu siguranță nu dorim ca oamenii să simtă că trebuie să plece în străinătate pentru a lansa proiecte cripto. Cred că claritatea în reglementare care va atrage oamenii înapoi în SUA.”

Ea a invitat companiile interesate de criptomonede să discute cu personalul comisiei cu privire la obiectivele lor pentru a primi recomandări de acțiune. În trecut, Peirce a cerut în mai multe rânduri comunității să își împărtășească opiniile pentru a grăbi procesul de formulare a reglementărilor.

Elon Musk își anunță sprijinul pentru canditatul pro-Bitcoin Andrew Yang

Andrew Yang este unul dintre candidatii la președinția SUA ce s-a demonstrat un susținător al criptomonedelor și a noilor tehnologii. Recent, Elon Musk, un alt personaj popular ce crede că ”Bitcoin este o tehnologie fantastică”, a anunțat că îl susține pe Yang.

Susținerea candidaturii lui Yang de către un vizionar precum Musk va ajuta cel mai probabil să crească rata de adopție a Bitcoin.