FINRA întârzie licențele de broker-dealer pentru companiile cripto

Aproximativ patruzeci de aplicanți pentru licența de broker-dealer pentru companiile cripto așteaptă aprobarea din partea Autorității de Reglementare a Industriei Financiare (FINRA) din Satele Unite. Agenția a a amânat însă acordarea acestor licențe, cel mai probabil din cauza lipsei de îndrumare din partea SEC.

Întârziere de peste un an în acordarea licențelor broker-dealer pentru companiile cripto

FINRA gestionează licențele pentru brokeri-dealeri – companii care cumpără și vând securities (titluri de valoare). Dacă o companie dorește să devină un custode calificat sau să lanseze un sistem alternativ de tranzacționare (ATS), trebuie să obțină mai întâi o licență broker-dealer.

În unele cazuri, timpul de așteptare pentru această aprobare a fost de mai mult de un an. În unele cazuri, FINRA nici măcar nu a răspuns la solicitările depuse.

Unii reprezentanți susțin că există un “moratoriu neoficial” pus pe aceste aprobări, în timp ce alții cred că SEC a solicitat FINRA să nu acorde aceste licențe. O altă categorie de aplicanți susține că întârzierile sunt normale, deoarece activele criptate sunt o clasă de active relativ nouă.

SEC nu are o poziție clară în ce privește cripto-securities

În ultimii ani, SEC a fost implicat activ în industria cripto, solicitând în mod repetat opinii de la comunitate pe diverse teme, de la custodie la manipularea pieței. Cu toate acestea, nu au fost emise încă ghiduri clare aplicabile tokenurilor și criptomonedelor.

Unul dintre avocații implicați în procesul de licențiere FINRA a exprimat frustrarea cu privire la proces:

“Pe de-o parte, SEC se plânge cu privire la faptul că există manipularea pieței și actori răi, pe de altă parte, nu permit actoriilor buni să intre legal pe piață pentru a crea ordine. Suntem într-o etapă în care am oferit absolut toate informațiile solicitate.. nu ne-au solicitat nimic suplimentar. Cu toate acestea, ne spun că nu pot aproba licențele pentru că nu se simt confortabil cu această clasă de bunuri. “

Doar câteva licențe acordate în ultimul an

În ciuda situației, câteva companii au reușit să obțină aprobări de la FINRA anul trecut. Printre acestea se numără platformele ATS, OpenFinance, tZERO, SharesPost și Templum Markets.

“Cererile de participare de la firmele care propun să se angajeze în afaceri cu criptomonede prezintă probleme noi și complexe și suntem în curs de a prelucra aceste solicitări”,

a fost poziția oficială a directorului relațiilor cu mass-media FINRA Ray Pellecchia.

Din cauza acestor întârzieri, multe companii iau în considerare să se înregistreze în alte jurisdicții pentru a evita întârzierile.

Investitorii în cripto americani sunt de asemenea afectați – în ultimele luni, un număr mare de exchange-uri cripto au optat pentru a delista tokenurile și criptomonedele ce ar putea fi considerate securities. În multe cazuri, restricția de tranzacționare afectează doar clienții din Statele Unite.

Decizia de delistare se datorează în mare parte temerii că platormele ar putea fi sancționate pentru că tranzacționează securities fără licență.

Ike

Postari recente

Exchange-ul Liquid și mining pool-ul Nicehash, compromise de hackeri

Conform unui raport publicat de KrebsOnSecurity, mai multe platforme cripto au fost compromise săptămâna trecută.… Citeste mai mult

7 ore

Blackrock: Bitcoin e aici pentru a rămâne

Un alt nume mare din rândul investitorilor instituționali descoperă potențialul Bitcoin. Directorul responsabil cu venituri… Citeste mai mult

9 ore

Activitate intensă pe piața cripto – Bitcoin, Ethereum si Ripple au inregistrat cresteri considerabile

Săptămâna trecută s-a inregistrat activitate intensă pe piața cripto și mult entuziasm din partea comunitatii.… Citeste mai mult

10 ore

Adresele Ethereum înregistrează o valoare record

Numărul de adrese Ethereum care dețin cel puțin un ETH a atins un nivel record,… Citeste mai mult

3 zile

Volatilitatea Bitcoin nu afectează perspectivele pozitive pe termen mediu

Ultimele 48 de ore au reprezentat o perioadă de volatilitate semnificativă pentru Bitcoin, înregistrând o… Citeste mai mult

3 zile

Binance dă în judecată Forbes pentru defăimare

Binance a intentat un proces împotriva Forbes Media și doi dintre jurnaliștii săi, Michael del… Citeste mai mult

4 zile