IBM înregistrează un brevet pentru un browser bazat pe blockchain

O nouă aplicație de brevet de la IBM descrie un browser web bazat pe blockchain. Depus pe 6 august la Oficiul pentru brevete și mărci comerciale din Statele Unite, brevetul IBM este pentru un browser susținut de o rețea peer-to-peer.

Browserul colectează informații pre-specificate din sesiunile de navigare web, care sunt apoi transferate către o rețea de noduri peer-to-peer pentru colectare și stocare. Colectarea informațiilor depinde de tipul de experiență in functie de navigarea aleasa. Utilizarea unui computer public versus unul personal ar necesita diferite setări, de exemplu.

Tipurile de informații ce pot fi stocate includ site-urile web vizitate, bookmarks, geolocalizare, instalare de pluginuri și setări de securitate.

Browser bazat pe Blockchain

IBM susține că un browser bazat pe blockchain „oferă un sistem pentru stocarea informațiilor de navigare, astfel încât datele confidențiale să fie controlate de utlizator, nu de o terță parte.”

Un caz potențial de utilizare pe care documentul îl include, printre altele, este un atac asupra browserului calculatorului. Dacă este asigurat prin tehnologia blockchain, o copie de rezervă a tuturor informațiilor utilizatorului va fi astfel disponibilă.

Este interesant de remarcat că noul concept IBM include și un token care va verifica activitățile de sesiune ale browser-ului utilizatorilor.

Conceptul de browser web blockchain al IBM nu este singurul în domeniu.

Compania norvegiană Opera a lansat browserul iOS Opera Touch în iunie. Creat pentru Web 3.0, Opera Touch are un portofel cripto încorporat. Se conectează perfect la aplicațiile Web 3.0, inclusiv tokenuri ERC-20.

Ike

Postari recente

CEO-ul Overstock Patrick Byrne demisionează din funcție

Patrick Byrne, cunoscut promoter al Bitcoin, și-a dat demisia din funcția de CEO al platformei de e-commerce Overstock. Compania a… Citeste mai mult

2 zile

Creatorul SegWit lansează un nou limbaj de programare pentru Bitcoin

Dezvoltatorul Bitcoin Core, Peiter Wuille, a introdus un nou limbaj de programare numit Miniscript. Acesta poate fi folosit pentru a… Citeste mai mult

2 zile

Start-up-ul Blockco obține finanțare de 7.5 milioane de dolari de la bănci coreene majore

Startupul blockchain corean Blockco a obținut o finanțare de 9 miliarde won (7,5 milioane dolari) din partea băncilor locale majore.… Citeste mai mult

2 zile

Hackaton Cheeze Wizards și Satoshi’s Treasure cu premii de 15.000$

Două dintre jocurile cripto populare, Cheeze Wizards și Satoshi's Treasure, au anunțat un hackaton cu premii semnificative. Câștigătorii concursului vor… Citeste mai mult

2 zile