Autoritățile din Israel au spus clar că nu vor lăsa bitcoinul să se strecoare neobservat la bursa din Tel Aviv. Chiar și așa, companiile publice pivotează către criptomonedă. Cel mai recent exemplu este o firmă concentrată pe rafinăriile de petrol. Aceasta a anunțat pe neașteptate că plăniește să vândă automate de bitcoin (BTM-uri) la cazinourile din nordul Ciprului (regiune ocupată de turci) și poate în Nigeria.

Bitcoinul este noul petrol

BTM – automat bitcoin israelian – Chiron Refineries LTD, o companie care se ocupă cu dezvoltarea de rafinării de petrol în Africa, a anunțat marți de dimineață că intră pe piața cripto. Prețul acțiunilor la Chiron a crescut cu aproape 60% în urma anunțului. După ce a avut se pare discuții cu autoritățile, compania a făcut un al doilea anunț la finalul zilei de trading și a dat mai  multe informații despre decizie.

Chiron, care sâmbătă a raportat că are un acord să construiască o nouă rafinărie în Nigeria, a hotărât să diversifice afacerea către sectorul de „accesabilitatea criptomonedelor”. Compania a semnat o înțelegere cu Crypto Technologies pentru a crea un subsidiar în Ciprul de Nord și să devină singur distribuitor al produsului pe teritoriu, dar și în Turcia. Are în plan să își extindă afacerea de distribuție în Nigeria anul acesta.

Toate cazinourile au nevoie de un automat de bitcoin

S-a speculat că cei de la Chiron vor deschide o ramură numită Crypto Technology, care va dezvolta „o tehnologie unică pentru vânzarea și cumpărarea sigură și rapidă de criptomonede către utilizatori, acoperită de asigurare la o comapnie de asigurări americană”. Dacă citim descrierea completă, pare că principalul produs este o aplicație care transformă tabletele smart în BTM-uri bitcoin. Se pare că aceasta ar putea să iasă pe piață până în luna aprilie.

Chiron a adăugat că au dezvoltat deja interfața de utilizator și algoritmul de tranzacții printr-un API și că nu știu să existe interdicție legală a criptomonedelor în regiunile în care vor face serviciile disponibile. Cei de la Chiron nu vor deține și nu vor mina bitcoin. În plus, compania a comunicat că posibilii clienți ai produsului nu sunt indivizi, ci afaceri. Întrebați de presa israeliană ce legătură are compania de rafinat petrolul cu toate acestea, avocatul a spus că unul dintre proprietarii Chiron are legătură că Ciprul de Nord și experiență cu cazinourile.