Nouriel Roubini: bula cripto se va sparge odată cu CBDC-urile și reglementările noi

Economistul american Nouriel Roubini a reiterat opiniile sale la adresa criptomonedelor – în special Bitcoin, într-un interviu acordat Kitco News. Roubini a afirmat că Bitcoinul nu are utilitate și nu are cazuri de utilizare precum aurul. În plus, volatilitatea prețurilor elimină moneda digitală ca un depozit perfect de valoare.

„Bitcoin nu generează venituri. Nu are utilizatori, nici măcar ca mijloc de plată, nu este un depozit stabil de valoare. Nu are utilitate. Nimeni nu poartă bijuterii Bitcoin ca element de status, oricât de ridicol sună asta. Este virtual, deci nu poate fi evaluat corect. Care este valoarea fundamentală a acestuia? Pentru orice alte active, avem un set de elemente fundamentale economice care le pot justifica. Deci, ideea că Bitcoin este aurul digital, în opinia mea, nu are sens. Și apropo, ori de câte ori există perioade de instabilitate economică, Bitcoin scade mai mult decât alte active riscante.”

Bula cripto va fi eliminată

Roubini este de asemenea de părere că bula cripto va fi eliminată gradual în viitorul apropiat, sub presiunea noilor reglementări impuse de autoritățile mondiale. În plus, monedele digitale ale băncilor centrale vor elimina singurul aspect atrăgător al criptomonedelor pentru populație. CBDC-urile au un caz de utilizare mult mai extins și oferă mai multă încredere în ce privește stabilitatea.

Economistul este însă de părere că, deși piața cripto are o valoare de peste 2 trilioane de dolari în prezent, impactul prăbușirii sale va fi mic. Sectorul financiar nu va fi afectat semnificativ, însă foarte mulți investitori individuali vor avea de suferit.

Stai conectat in lumea digitala!

Deoarece activele riscante continuă să crească și să atragă capital, Roubini susține în continuare că investitorii inteligenți trebuie să își creeze o plasă de siguranță prin investirea în active de siguranță precum aurul.

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni