Sinteza cripto 14 mai – Volum record de contracte Bitcoin futures la CME Group – Bursa de criptomonede – Telefonul HTC EXODUS 1 va permite swap-uri cripto

Volum record de contracte Bitcoin futures la CME Group – Bursa de criptomonede

Odată cu creșterea prețului Bitcoin, CME Group – bursa de criptomonede – a anunțat că a înregistrat volume record pentru contractele BTC futures. Pe data de 13 mai au fost înregistrate 33.700 de contracte, o creștere de 50% față de recordul anterior stabilit pe 4 aprilie.

Volumul zilnic de BTC futures tranzacționate pe bursa CME a atins 1.35 miliarde de dolari (echivalentul a 168.000 BTC).

Creșterea interesul pentru derivativele Bitcoin s-a datorat evoluției ascendente a prețului criptomonedei. Începând cu 1 aprilie, BTC și-a dublat prețul, crescând de la 4000$ la 8000$.

Criptomonedele pot fi folosite pentru cumpărături în lanțurile de magazine Nordstrom și Whole Foods

Start-up-ul crypto Flexa și Exchange-ul Gemini au încheiat un parteneriat ce permite utilizarea criptomonedelor pentru cumpărături în lanțurile de magazine Nordstrom și Whole Foods. Prin intermediul aplicației Spedn, utilizatorii pot folosit BTC, BCH, ETH și Gemini Dollar pentru plăți.

Flexa a configurat scannerele din mai multe rețele de magazine pentru a fi compatibile cu aplicația Spedn. Aceasta convertește criptomonedele în dolari și transferă plata în conturile comercianților.

Jurnalistul Fortune ce a anunțat proiectul a confirmat că aceasta funcționează inclusiv în rețeaua Starbucks.

Plata cu criptomonede în rețelele importante de magazine reprezintă un important pas înainte pentru extinderea adopției.

Reclamele eBay stârnesc zvonuri că site-ul va accepta plăți cu criptomonede

O serie de reclame site-ului de e-commerce eBay afișate în cadrul conferinței Consensus 2019 au dat naștere la zvonuri. Panourile de reclamă susțin că ”Monedele digitale se regăsesc pe eBay”.
Platforma de e-commerce este unul dintre sponsorii conferinței anuale blockchain ce are loc în New York.

Comunitatea cripto a speculat că este posibil ca eBay să accepte în viitorul apropiat plățile cu criptomonede. Există de asemenea posibilitatea ca eBay să lanseze propria criptomonedă.

Evoluția este interesantă în contextul în care PayPal a anunțat anterior că amână implicarea pe piața cripto. Ebay și PayPal au fost inițial o singură companie, ce s-a separat în două entități în 2015.

Faptul că eBay este sponsor al celei mai importante conferințe cripto este un indiciu al interesului său pentru blockchain și criptomonede.

Rămâne de văzut ce opțiune va alege eBay pentru a intra pe piața cripto.

Telefonul HTC EXODUS 1 va permite swap-uri cripto

Telefonul blockchain al HTC, EXODUS 1, va permite utilizatorilor să facă schimburi directe (swap-uri) între unele criptomonede în portofelul său nativ.

Noua facilitate a fost implementată în parteneriat cu start-up-ul Kyber Network. Portofelul integrat Zion Vault va permite swap-uri între tokenruiel ERC-20 precum BAT și criptomoneda stabilă DAI emisă de MakerDAO. Swap-urile sunt realizate în întregime on-chain, conform declarațiilor HTC.

Reprezentanții companiei au susținut că tranzacțiile cripto-to-cripto “rapide și sigure” în cadrul aplicațiilor mobile sunt cheia pentru eficientizarea experienței utilizatorilor.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Sinteza cripto 17 iulie – Posibilă scădere la 8000$ pentru Bitcoin – Tether se lansează pe blockchain-ul Algorand

Posibilă scădere la 8000$ pentru Bitcoin În ultimele 36 de ore, prețul Bitcoin a scăzut semnificativ sub pragul de 10.000$,… Citeste mai mult

6 ore

Binance margin trading

Săptămâna trecută, platforma Binance a lansat opțiunea de margin trading, extinzându-și serviciile oferite traderilor profesioniști. Serviciul este disponibil și pe… Citeste mai mult

10 ore

Audierea Libra în fața Comitetului Bancar al Senatului american

În cursul zilei de marți, David Marcus, șeful proiectului Libra din partea Facebook, a fost audiat de Comitetul Bancar al… Citeste mai mult

11 ore

Tether emite accidental 5 miliarde de USDT

În acest weekend, compania Tether a emis din greșeală 5 miliarde de USDT. Criptomonedele au fost distruse imediat, iar incidentul… Citeste mai mult

12 ore

Sinteza cripto 16 iulie – Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum – Un presupus poiect de lege pentru interzicerea criptomonedelor în India circulă online

Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a propus utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash ca… Citeste mai mult

o zi

Cele mai avantajoase țări pentru minarea de Bitcoin

Odată cu recuperarea prețului Bitcoin, numărul de mineri interesați să profite de ocazie a crescut. Cu toate acestea, există regiuni… Citeste mai mult

o zi