LMAX Exchange Group, una dintre bursele londoneze ce funcționează ca platformă autorizată de autoritățile financiare britanice a anunțat că a lansat un nou serviciu de tranzacționare pentru criptomonede dedicate exclusiv investitorilor instituționali. LMAX Digital a fost creat la solicitarea clineților companie, care și-au dorit o platformă de încredere ce poate fi folosită pentru tranzacționarea cu alte instituții interesate de investițiile în criptomonede.

LMAX Digital va oferi acces 24 din 24 la tranzacții cu criptomonedele  BTC, ETH, LTC, XRP și BCH pe aceleași principii ce funcționează și pentru insturmentele financiare tradiționale – ceea ce asigură securitatea tranzacțiilor și respectarea legilsației KYC și AML.

De asemenea, sunt incluse servicii asociate – portofele digitale multi-signature, atât online cât și offline și soluții de custodie.

Platforma este disponibilă în prezent în Londra și în viitorul apropiat va fi lansată și în New York și Tokio, unde LMAX activează în prezent.

David Mercer, directorul general al LMAX Exchange, a declarat:

”Dorim să sprijinim legitimizarea pieței de criptomonede prin punerea la dispoziția clienților noștri a unei platforme dedicată investitorilor instituționali care doresc să cumpere, să tranzacționeze și să stocheze criptomonede în siguranță. Avem clienți în peste 100 de țări și am tranzacționat peste 10 trilioane de dolari în valute FIAT până în prezent. Am aplicat tot ceea ce am învățat din experiența anterioară în crearea LMAX Digital, astfel încât clienții nosștri să se bucure de o bursă cripto sigură, transparentă și cu execuție precisă”.

De asemenea, Mercer a mai remarcat

”Creșterea tranzacționării instituționale a criptomonedelor va fi un factor revoluționar pentru industrie. Credem că noua bursă cripto va sprijin transformarea pieței de monede digitale dintr-o nișă într-o parte a peisajului financiar general. Exchange-urile de acest tip vor juca un rol major în sprijinirea adopției și creșterea circulației criptomonedelor, iar odată ce vor fi acceptate în cadrul portofoliilor de investiții convenționale și valoarea lor se va normaliza”.

Platforma Coinbase și banca de investiții Nomura din Japonia au lansat luna aceasta servicii de custodie pentru investitorii instituționali, iar compania ICE, care gestionează Bursa din New York, a anunțat că va lansa servicii de tranzacționare cripto pentru investitorii instituționali în următoarele cateva luni.