Bursele tradiționale cad, prețul petrolului crește, în timp ce piețele cripto par imune la haos

Bursele tradiționale au început noul an cu o scădere semnificativă. Atât indicele Dow Jones, cât și acțiunile S&P 500 au înregistrat scăderi din cauza războiului economic dintre China și Statele Unite. De asemenea, prețul petrolului și al benzinei au înregistrat creșteri, deoarece OPEC a anunțat reduceri ale producției.

Între timp, piețele cripto par imune la haosul de pe bursele tradiționale din sistemul financiar tradițional. Majoritatea criptomonedelor au înregistrat creșteri în acest an, cu Bitcoin tranzacționându-se în jurul valorii de 3900$.

Guvernul thailandez testează o soluție blockchain pentru alegeri

O agenție guvernamentală thailandeză subsumată Ministerului Științelor și Tehnologiei a anunțat că a dezvoltat o soluție blockchain pentru alegeri. Conform presei locale, agenția caută în prezent parteneri pentru a testa noul sistem de vot la nivel redus. Reprezentanții guvernamentali doresc să folosească noua platformă de e-vot în universități, provincii sau comunități mici.

Pentru implementare la scară largă, agenția susține că este nevoie de mai mult timp. Sistemul necesită ca fiecare votant trebuie să aibă o conexiune internet mobilă și posibilitatea de verificare a identității.

Bakkt obține finanțare de 182 milioane de euro pentru platforma cripto

Platforma Bakkt a fost creată de Intercontinental Exchange (ICE), societatea-mamă a Bursei de Valori din New York și a încheiat recent o rundă de finanțare de 182 milioane de dolari de la mai multe fonduri de investiții. Printre acestea se numără companiile Microsoft M12, PayU, CMT Digital, Pantera Capital și Boston Consulting Group.

Bakkt va oferi instrumente derivate bazate pe active digitale și contracte futures bazate pe Bitcoin. Platforma își propune să devină un gateway de încredere pentru tranzacționarea produselor financiare axate pe criptomonede. În plus, Bakkt oferă o opțiune de stocare “fizică” offline a Bitcoin, mai degrabă decât să aibă chei private stocate într-un server de cloud.

Inițial, plaforma era planificată să fie funcțională în luna noiembrie 2018, dar lansarea a fost amânată pentru începutul anului 2019. În prezent, ICE așteaptă să obțină aprobările necesare de la autoritățile de reglementare, cum ar fi Comisia de Comerț și Futures Trading (CFTC).

Un grup de hackeri cere recompense în Bitcoin pentru a nu publica documente legate de atacul terorist 9/11

Un grup de hackeri a furat o serie de documente confidențiale. Acestea aparțineau unei firme de avocatură implicată în investigațiile post 9/11. Spre deosebire de alții, cum ar fi Wiki Leaks, care de obicei dezvăluie secrete în interesul publicului, grupul pare să aibă doar interes financiar.

Aceștia au amenințat că vor publica informații confidențiale dacă nu vor primi recompense în Bitcoin.

Grupul susține că “va reține doar documentele cele mai confidențiale și cele mai sensibile pentru vânzare privată”. Marea majoritate a documentelor vor fi totuși publicate.

Pentru a-și primi răscumpărarea, grupul a contactat firmele de avocatură, asigurătorii, firmele de administrare a proprietății, agențiile guvernamentale și politicienii implicați în investigarea și litigiul cazurilor conexe din 11 septembrie. Aceștia sunt invitați să solicite în mod oficial ca “documentele și materialele lor să fie retrase din orice eliberare publică”, pentru un preț.