Harris Georgiades, ministrul finanțelor din Cipru, a declarat că guvernul va implementa un nou cadru de reglementare pentru industria blockchain și criptomonede în acest an. El a susținut de asemenea că tehnologia blockchain este o nouă revoluție tehnologică strâns legată de internet. Declarațiile sale au fost publicate de site-ul local de știri Financial Mirror.

Un plan de stimulare a inovației digitale în Cipru

Președintele Camerei Reprezentanților, Demetris Syllouris, a lăudat de asemenea utilitatea tehnologiei blockchain:

“Este de așteptat ca implementarea completă a acestei tehnologii în sectorul public și privat să modifice radical structurile societății moderne, modul în care este organizată și funcționarea ei”.

Syllouris a menționat că strategia națională va contribui la stimularea inovației digitale în Cipru. Va fi creat astfel de cadru de reglementare pentru industria blockchain necesar și un plan de acțiune pentru implementarea tehnologiei DLT în mai multe industrii.

vinde bitcoin

Programele pilot ce vor fi implementate la nivel național vor implica Departamentul Vamal și Apicultură. Departamentul de Impozite și Autoritatea Națională de jocuri de noroc și pariuri, precum și Departamentul pentru Terenuri și Cadastru.

Extinderea legislației AML pentru industria criptomonedelor

Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) a propus de asemenea extinderea legislației AML la industria criptomonedelor. Mai exact, agenția dorește să adopte cea de-a cincea directivă AML emisă de Uniunea Europeană sub formă de lege.

Aceasta ar urma să fie extinsă pentru a include tranzacționarea cu criptomonede și furnizarea de servicii asociate cu activele digitale.

Cipru este unul dintre cele șapte state UE care au semnat anul trecut o solicitare de asistență în promovarea utilizării DLT în regiune.